pred 3ma mesiacmi som zažila niečo nepríjemné s bývalým frajerom. boli sme na brigáde a tam som sa dozvedela, že berie heroín. dostal absťáky, podrezal si žily a ohrozoval ľudí. odvtedy sme sa nevideli. teraz je doma z liečenia. neviem ako mám reagovať, ked sa mi ozve. mám vlastný život, nového priateľa, nechcem ho vidieť, počuť, ani nič riešiť. pre mna je to uzavretá kapitola... ako by ste reagovali?
feťák
na zaklade toho, co tu dalej pises,zda sa mi, ze si nakoniec rozumna baba. a v teme sa pytas, ako reagovat, ak sa ti ozve. tak presne tak presne mu povedz to, co si tu napisala: mas svoj zivot, uzavreta kapitola, sklamal ta,... uprimne mu povedz svoj nazor a finito.
aj ked to nevieš pochopiť, nevšimla som si to- teraz ked viem pravdu, presne veim, kedy to mal v sebe- ale predtým som bola asi nejaká sprostá, a slepo som verila jeho rečiam- mohlo sa to riešiť už skôr. láska- čo je to? - neviem si predstaviť sa obetovať pre takého človeka ako je on, čo si neváži seba, svoju rodinu...človeku sa dá veriť, ked ti to dokáže.. mohol si vybrať- vybral si.. musím byť tvrdá- je to ako sebaobrana.. a pyschickou oporou mu nemôžem byť preto, lebo by sa to obrátilo proti mne... som rada, že mi píšete rôzne názory- teda hlavne vaše dík.
k tej tvojej časti. bolo to o láske, ale zdá sa mi, že len z mojej strany- bola to láska slepá, taktiež, som mala rok plný depresií, štátnice na vš- nie sú to výhovorky- len fakty, že som mala príliš veľa vlastných problémov, kt. som musela riešiť, a asi preto som podcenila tie jeho-škoda!
terajšieho priateľa vôbec neberiem ako náhradu, skôr ako človeka s ktorým mi je velmi dobre- a som šťastná, že som ho stretla a dala si novú šancu- aj ked možno priskoro. a nemám čo riešiť s feťákom, možno len sama v sebe...
taktiež si myslím, že som príkladom pre tých čo veria slepo závislým ľudom, kt. sa z toho nedostanú, kým sami necchcú- proste to bola pre mna škola života, a pevne verím, že nebudem mať zdravotné následky...
nejde o to čo by som cchcela počuť.
nie je to až také ľahké zistiť, ked sa človek predtým nestretne s človekom závislým, vpichy som na jeho tele nevidela, asi mal špeciálne miestečká. vedela som, že raz sa z toho liečil- priznávam- moja chyba, že som mu uverila, že kôli našej láske sa zmení a bude s tým bojovať, zatial on sa zmohol len na to, aby mi sústavne klamal. x-krát sme to rozoberali, ako mu je, či je s tým vysporiadaný, či mu to nechýba- proste klamal...
čo sa týka môjho zdravia- mám za sebou testy na rôzne "feťácke choroby", či ako to nazvať a kôli hepatitide som rok na pozorovaní...
keby som sa už zmierila s tým, čo sa stalo, tak vám sem nepíšem. po tejto skúsenosti som si hovorila, že kašlem na chlapov, nehcem ich ani vidieť, kým som nespoznala terajšieho priateľa, kt. mi bol od začiatku oporou... veľmi by som chcela na to všetko zabudnúť a ísť dalej, ale nie je to ľahké, ako píšeš otriasť sa...
a čo sa týka kamarátstva s ním? fakt ho ľutujem, ale o žiadne nestojím- city sa nedajú len tak ľahko vymazať, ale ja mám právo na svoj "čistý" život a on nech si žije ten svoj. zdá sa vám to sebecké? a prečo by som mala brať na neho ohľad?
booožinko miloško prepáč... lepšie?
ak dobre citam, tak nikto jej tu ani neradi, ze by s nim mala byt nadalej, alebo s nim nebodaj zit.
a neexistuje, ze by za ten cas "cista" osoba si nevsimla, ze ta druha na niecom fici. napr. to si kde pichal herak? snad nie do nspodneho viecka ze si nezbadala nikde na nom vpichy? a o spravani ani nehovoriac.
Hm, ja tiež nerozumiem tomu ako je možné si nevšimnúť, že môj priateľ berie heroín. Ak by si mala 15, tak to ešte pochopím. Miloš teda celkom ma prekvapuje tvoj radikálne negatívny postoj, normálne mi nedá sem nenapísať, hoci zväčša som len v našej téme :) On sa s tebou kontaktoval počas liečenia? Volal ti, písal? Viem z vlastnej skúsenosti, že človeku sa vždy dá veriť znova. Ale je to len na tebe. To je proste tak, že alebo to je láska alebo nie. Ak by to bola láska, tak sa nás tu toto nepýtaš. Čiže viac nemáš čo riešiť. Ak máš pocit, že nestojí ani za to, aby si mu bola psychickou oporou, tak mu to proste rovno povedz, nech vie, na čom je. A vôbec sa nemusíš báť, že keď bude čistý, tak ti bude chcieť ublížiť... ale to už musel byť riadne prefetovaný, keď došlo k tomu incidentu... ja akože fakt nechápem ako si to niekto nevšimne...
ta cast naraza na to, ze ten ich vztah az tak na laske sa nezakladal. vsak ak vztah trva skoro 2 roky a dotycnym na sebe zalezi, tak 3 mesiace po rozchode "to" este nemaju poriadne ani spracovane a ona uz ma nahradu!!! zda sa mi byt taka lahostajna, aku popisujes ty vo svojom predoslom prispevku- ktora odisla od svojho muza a zije s narkomanom. tot vsjo
Milos M, ak reagujes na moj prispevok, tak prosim, uved, kde pisem, ze by mala byt s tym narkomanom...?