Cysty

Jane_3sto18

Dakujem RNG, ja len že, ked mi doktor predpísal tú injekciu, tak vlastne tabletky sú rovnakou formou a nebudem musieť behať každý deň k sestričke, nech mi ju pichne do zadku, ale môžem papkať tabletky.
Lebo som čítala na internete o tom Thiamine a je to vlastne to isté.
Ak je to voľnopredajné a nedostala by som menštruáciu /lebo kvôli cyste ju nemám/, tak sa pozriem aj na tie dalšie veci, ktoré si napísal.
Dakujem ešte raz za radu.

RNG

Najlepsia forma thiaminu(vitamin B-1) ktora sa da brat v megadavkach je benfothiamine. Davky 500 az 1000 mg brane ustne su bezne napr pri periferalnej neuropathii
en.wikipedia.org
en.wikipedia.org
Na cysty ale odporucam silne enzymy, ako napr pancreatine entericky pokryty, 2 x 6 gramov ekvivalent, ako mas napr v 2 tabletach pancreatinu firmy Solgar. No a samozrejme doplnok jodu a selenu, ktore sa podielaju na vyrobe hromady enzymov v tele davka jodu 2 az 6 miligramov a selenu 200 az 600 mikrogramov.

Jane_3sto18

Dobrý deň, chcela by som obnoviť starú tému a veľmi vás všetkých prosím o radu.
Gynekolog mi dnes zistil cystu na vaječníku, čítala som si už o tom články. Ja chcem vedieť iba jednu informáciu. Mám si vybrať 10 injekcií Thiaminu. Kedže sa injekcií bojím a nevedela som, že existujú tabletky, nemohla by som vymeniť proste injekcie za lieky? /lieky sú voľnopredajné/. Má to ten istý účinok? Podľa mňa hej.

inka

keby to bolo važne,ver tomu,ž by ti nedavala len injekcie,ale bola by si už v nemocnici.hlavne sa nestresuj,lebo zo stresu byvaju ine problemy.je kopec inych možnosti.a po laparoskopickom zakroku si za dva dni doma ani toho sa nemusiš bať.

zuzuu

dakujem,aj doktorka spominala tu laparoskopiu...ale vravela ze by to malo zmiznut,ma asi 4.5 cm... a je tenkostenna,takze by mala zmiznut lahsie... dakuejm,uz prestavam stresovat..nevedela som ci je to vazne,.,,

inka

ano,byvaju pri tom bolesti v podbrušku,problemy s močenim a pod.a nemusiš sa bať,aj ked ti zoberu vaječnik,deti môžeš mať.a ak je cysta mala da sa odstraniť laparoskopicky,bez toho aby ti zobrali vaječnik.

zuzuuu

no,ja mam 22,a jasne ze o vajecnik prist nechcem,chystam deticky:-)) no dufam ze po tych injekciach to zmizne... tiez mi ju nasli pri ultrazvuku nahodou...este ma aj lekar strasil ze taka mlada,a ze este berem antikoncepciu,ze vetdy by sa objavit nemala...atd...ale dufam ze to bude ok...moze cysta sposobovat aj bolesti brucha????boli am uz par tyzdnov,ako pri menzese,a cim dalej tym viac,v noci sa budim vkuse...

inka

no učite taku ženu nebude problem najsť,dnes snad ani neexistuje žena,ktora by aspon raz v živote nemala s takym niečim skusenosť.ja som mala cystu pred 5 rokmi a po vybrati 10 injekcii,my sama pri menzese praskla a odišla.Ale potom sa mi objavila znovu po 2 rokoch a ta už neodišla len tak.ani som o nej nevedela,objavili mi ju pri bežnej prehliadke.rastla a rastla a nakoniec mi robila problemy,tak mi ju minuly rok vyoperovali.zobrali mi vaječnik a mam pokoj.