Obrátená maternica a tehotenstvo

dorothea

Som v siedmom mesiaci tehotenstva a taktiež som mala obrátenú maternicu.Toto je moje druhé tehotenstvo a mala som to aj pri prvom.Všetko sa napravilo do piateho mesiaca a žiadne problémy som nemala.Takže žiadny strach príroda si v tomto prípade poradí sama!

jme

neobnáša to nič, pokiaľ nemá iné problémy, napr. krvácanie. Môže aj rodiť normálne. nemusí sa kôli tomu trapiť. poznam viacej takých žien

zrzkaa

Ja mam sice maternicu ako ma byt, ale pri obratenej sa odporuca sex zozadu, ak chce zena otehotniet, vraj je to najlepsia poloha na otehotnenie pri obratenej maternici...

zrzkaa

Ja mam sice maternicu ako ma byt, ale pri obratenej sa odporuca sex zozadu, ak chces zena otehotniet, vraj je to najlepsia poloha na otehotnenie pri obratenej maternici...

tatarinka

dakujem , stalo sa mi to prvykrat v zivote, a to uz mam cez tridsiatku, pravidelnu menstruaciu, a posledny pohlavny styk prave pred tyzdnom nechraneny-moze to mat suvis aj so zahniezdenim vajicka?

honey

Tatarinka moze to byt prejav ovulacie, ak si priblizne v strede cyklu, mozes krvacat aj 5 dni ako dalsia menstruacia. Spustacom moze byt napr. aj stres. Je to uplne normalne, niektorym zenam sa to robi, inym nie. Dakedy vsak mozes krvacat mimo cyklu aj kvoli nejakej vnutornej chorobe alebo zapalu.

tatarinka

krvacanie mimo menstruacny cylkus je nebezpecne? moze to byt sprievodny znak ovulacie? potrat? alebo nieco vazne?

sage

presne tak, ak by mala problem otehotniet, mohla by to byt jedna z pricin. mne lekar oznamil, ze mam obratenu maternicu pri druhom tehotenstve, pricom obidve moje tehotenstva boli uplne fyziologicke, porody spontanne, bez problemov. lekar sa vyjadril, ze prave rastom maternice pri rastucom plode sa maternica "napravi".

nellka

Vôbec to nie je vážne, otočená maternica nie je dôvodom na obavy, skôr to má vplyv na oplodnenie/ževraj sa ťažšie otehotnie/, keď je tehotná, tak je to jedno. Aj ja mám otočenú m. a nikdy som s tým problémy nemala a tiež som sa na to pýtala mojej gynekologičky, takže v pohode:)