ma niekto skusenost s chirurgickym odstranenim zuba?

Príspevok v téme: ma niekto skusenost s chirurgickym odstranenim zuba?
Veronika L.

V pripade zlych vysledkov z rontgenu mi zubarka povedala, ze bude potrebne chirurgicke odstranenie ulomku zuba v anesteze. Mam z toho strach, uz mi dvaja ludia povedali, ze to nie je take hrozne, ale ja mam stale strach. Co ak mi to zahnisa a opuchne alebo dostanem zapal okostnice alebo nieco podobne??? Budem mat stichy v ustach, boli to???

bedna

moj syn ma retinovanu 33 - zub rastie mimo zubny obluk,mali by mu to operacne odstranit,alebo na smicke tahat ma 14 r. v takom veku..neviem ci to ma absolvovat ,alebo nechat tak,nema ziadne problemy,2 roky nosi kvoli tom fix.strojcek,aby sa mu tam urobil preistor pre ten zub - ktory tam uz je,ale zub nejde sam von.ak ma niekto skusenost poradte...dik jana

ajajaj

noo, ja mam tri roky zanedbany, zarasteny a uplne vyhnity zub a prave sa chystam ku zubarke znovu po case.. chirurgicky zakrok bude u mna asi isty, mam extremnu kazivost zubov, a rozmyslam ci by nebolo jednoduchsie dat radsej vsetky zuby von a komplet umele kupit.. Ako sa prejavuje zapal okostnice?

damaxy

No Veronika a čo ak budeš patrit k tým štastným ktorým to dobre dopadne.Ja som bola trhat 8 zuby,moj muž ma lutoval,lebo on mal 3 dnové horúčky.A ja som mu povedala uvidíme a dopadlo to dobre ,nechceli mi verit ze to nemám opuchnuté a teploty a podobne,dokonca ked som pochvili vyplula ten tampon ani krv mi netiekla.Takže každý reaguje inak a presviedčaj samu seba že práve ty si ten typ,ktorý komplikácie obchádzajú a hotovo.

pipa

Chirurgicke odstranenie zuba v anesteze neboli. Bolesti pridu az niekolko hodin potom, ked uplynie ucinok anestezy. Naviac to boli az o 1-2 dni. Urcite dostanes od lekara silne tabletky proti bolesti. S mensim zapalom treba ratat. Od Alternativy si uz dostala dobre rady, co proti tomu robit. Mne pomohol zriedeny roztok z Echinacei. Proti opuchnutiu bezprostredne po zakroku odporucam studeny-ladovy obklad z vonku. Stichy v ustach nebolia, len po case zavadzaju pri jedle. Ono to u mna (uz dvakrat) dost krvacalo aj 2 dni potom. Najmä v noci. Ale inak to skutocne neboli. Ja som po tom zakroku zvladla este navstevu banky a asi 40 minutovy cestu autom v hustej premavke. Co by som skutocne nikomu neodporucala.

poradkyna

Veronika, nechcem ta strasit, ale po takomto zakroku mali vacsi alebo mensi zapal vsetci, ktorych poznam a ktori to podstupili...vratane mna...teda konkretne rozpravam o chirugickom "vyberani" zuba mudrosti...vacsinou po tom nasadia ATB a dezinfekcne vlozky do daneho miesta.Zapal okostnice, pokial Ti to budu dezinfikovat, by Ti vsak nemal hrozit.Na druhej strane, je asi lepsie vytrpiet tych par dni (v mojom pripade tyzdnov) po zakroku, ako keby to malo boliet stale a vtedy by pri nelieceni naozaj aj ten zapal okostnice mohol hrozit.Vela stastia.

Alternativa

Takze som dalsia, co to ma prezite, nemaj strach :D. Je to podobne, ako trhanie zubu v lokalnej anestezii. A neries teraz, ze co ak...
Moje rady :
1. zakrok si naplanuj tak, aby si uz po nom nemusela ist do prace, do skoly
2. kup si v lekarni repik na vyplachovanie ust. Spytaj sa zubara, kedy po zakroku si mozes zacat hojenie s repikom. Mohla by to byt aj salvia, ja mam vyborne skusenosti s odvarom z repika
3. Par dni radsej vynechaj intenzivnejsie pohybove aktivity
Drzim palce a klud, bude to OK.