zavisla na sladkom-ale velmi!!!

RNG

ten zacarovany kruh cukrov a inzulinu, co spominala mira je zialbohu fakt. A jedine rozumne riesernie je z toho vypadnut vyhybasnim sa cukrom a jemne mletym mukam.
Hrubozrnne a celozrnne pridukty postupne cely den uvolnuju cukry, takze nemas ten prudko kolisajuci hore dole a tym mensiu chut na sladke.
Inac ja osobne ako cukrovkar(a tam to vedie...) pouzivam celkove malo sacharidov, cokolady len z nizkym obsahom cukru(tj vysoky obsah kakaa, az 90%) a kde sa da, nahradim cukor steviou(nema ziadny cukor) alebo aspon erytritol, co je sladky prirodny cukor, ktory sa zdrzi v tele len malicko, lebo pre svoju malu molekulu vypadne z tela na 95% mocom.

rachabb

Ja mam tak rada sladke, ze by som sa v cokolade denne kupala:) Ale radsej mam ked dobre vyzeram. Takze sladke si dam raz za tyzden. Preto sa tesim na kazdu nedelu poobede, kedy si dam kusok sladkosti a kavicku. Mnaaam:)

anajka

Ja mám tiež rada skladké,ak si mám vybrať medzi koláčom a dobrou orieškovo-hrozienkovou / dobrou / čokoládkou, dám si čokoládu. Nemusím koláče plnkové, špice, maslové torty a tak .. tie sa mi dosť hnusia. Ale chrumkavé tenké oblátky namočené v čokoláde to mám rada. Podľa mna si vyber čo máš rada a to papaj, ak to budeš prehánať, tak radšej vstan od telky alebo knihy ... a chod si umyť zuby, na mna to pôsobí potom už nejem. Osobne si myslím, že každý človek musí vedieť čo mu škodí a naopak. Ja jem fakt dosť sladkého, ale nejem žiadne bagety,majonezi,vyprážené veci, salámi a buchty, dám si radšej sunku so syrom a zeleninou a potom si dám čokoládu. A nepijem žiadne sladké vody, len čistú vodu a čaje bez cukru, tak to asi kompenzujem. A hlavne si neodopieram, lebo potom by som sa utrhla a namiesto jednej čokolády by som zožrotovala všetko sladké čo dom dá.

jarka43

Asi si v pasci glykemického indexu. Pozri si text:
-odkaz odstránený-
tam je princíp, čo proti tomu. Ten chróm je OK, ale nespasí ťa. Musíš prestať jesť ešte aj ovocie.

lethe

sladke podla mna neni "zle", len si vyberaj tu lepsiu formu, na e-kulturistika su kaloricke hodnoty sladkosti tak si tam najdi co ma najmenej - margotka, sojove rezy, pims atd. a nejedz toho vela! ale ja pred menzesom tiez zjem 1/2 cokolady ...

finistícia

ahoj ilka,ja tento problém poznám velmi dobre. Teraz si ale myslím,že telo si žiada rýchly zdroj energie a že chyba je v odopieraní si iných pokrmov-napr.mäsa a nepravidelnom a neporiadnom jedení. Teraz som to napravila a tá strašidelná žiadostivosť zmizla

mira

Ilka, čím via sladkostí ješ, tým máš väčšiu chuť, pretože okamžite po položení na jazyk cukor ide do krvi a slinivka vylúči inzulín. Ten cukor odstráni z krvi a nastane hypoglykémia - nedostatok cukru v krvi. Týmto nedostkom veľmi trpí mozog a vyšle signál - potrebu dať si niečo sladké. /nechcem strašiť s cukrovkou ale takto to začína/

Vyriešila by si to , keby si jedla obilné kaše a jedlá z obilnín, ktoré sú z POLYsacharidov. Tie sa uvoľňujú do krvi pomaly a postupne a nevyvolajú hypoglykémiu a ani chuť na sladké. A sú lacné.