ahojte..viete mi prosim niekto poradit co mam robit s mojou strasnou chutou na sladke? stale mam chut na sladke.. Nechapem. Skusala som aj chrom, ale nezda sa mi, ze by to nejak pomahalo... A nemam tolko penazi(som studentka), aby som vsetko sladke nahradila ovocim :(:(.. Dakujem za odpovede
zavisla na sladkom-ale velmi!!!
ten zacarovany kruh cukrov a inzulinu, co spominala mira je zialbohu fakt. A jedine rozumne riesernie je z toho vypadnut vyhybasnim sa cukrom a jemne mletym mukam.
Hrubozrnne a celozrnne pridukty postupne cely den uvolnuju cukry, takze nemas ten prudko kolisajuci hore dole a tym mensiu chut na sladke.
Inac ja osobne ako cukrovkar(a tam to vedie...) pouzivam celkove malo sacharidov, cokolady len z nizkym obsahom cukru(tj vysoky obsah kakaa, az 90%) a kde sa da, nahradim cukor steviou(nema ziadny cukor) alebo aspon erytritol, co je sladky prirodny cukor, ktory sa zdrzi v tele len malicko, lebo pre svoju malu molekulu vypadne z tela na 95% mocom.
Všetko je o pevnej vôly..neexistuju ziadne kuzla..proste to viem z vlastnej skusenosti..
Ja mam tak rada sladke, ze by som sa v cokolade denne kupala:) Ale radsej mam ked dobre vyzeram. Takze sladke si dam raz za tyzden. Preto sa tesim na kazdu nedelu poobede, kedy si dam kusok sladkosti a kavicku. Mnaaam:)
Ja mám tiež rada skladké,ak si mám vybrať medzi koláčom a dobrou orieškovo-hrozienkovou / dobrou / čokoládkou, dám si čokoládu. Nemusím koláče plnkové, špice, maslové torty a tak .. tie sa mi dosť hnusia. Ale chrumkavé tenké oblátky namočené v čokoláde to mám rada. Podľa mna si vyber čo máš rada a to papaj, ak to budeš prehánať, tak radšej vstan od telky alebo knihy ... a chod si umyť zuby, na mna to pôsobí potom už nejem. Osobne si myslím, že každý človek musí vedieť čo mu škodí a naopak. Ja jem fakt dosť sladkého, ale nejem žiadne bagety,majonezi,vyprážené veci, salámi a buchty, dám si radšej sunku so syrom a zeleninou a potom si dám čokoládu. A nepijem žiadne sladké vody, len čistú vodu a čaje bez cukru, tak to asi kompenzujem. A hlavne si neodopieram, lebo potom by som sa utrhla a namiesto jednej čokolády by som zožrotovala všetko sladké čo dom dá.
sladke podla mna neni "zle", len si vyberaj tu lepsiu formu, na e-kulturistika su kaloricke hodnoty sladkosti tak si tam najdi co ma najmenej - margotka, sojove rezy, pims atd. a nejedz toho vela! ale ja pred menzesom tiez zjem 1/2 cokolady ...
Ilka, čím via sladkostí ješ, tým máš väčšiu chuť, pretože okamžite po položení na jazyk cukor ide do krvi a slinivka vylúči inzulín. Ten cukor odstráni z krvi a nastane hypoglykémia - nedostatok cukru v krvi. Týmto nedostkom veľmi trpí mozog a vyšle signál - potrebu dať si niečo sladké. /nechcem strašiť s cukrovkou ale takto to začína/
Vyriešila by si to , keby si jedla obilné kaše a jedlá z obilnín, ktoré sú z POLYsacharidov. Tie sa uvoľňujú do krvi pomaly a postupne a nevyvolajú hypoglykémiu a ani chuť na sladké. A sú lacné.
ilka, tak podaruj dalej..., nebude ta to lakat a aj niekoho potesis...