Prosím vás, nájdu sa tu nejaké baby, čo študujú Bc- ošetrovateľstvo? Vyzerá to tak, že sa aj ja pridám mezdi študujúcich...Robili ste skúšky? Ako často navštevujete školu? Čo sa učíte? A ako zvládate skĺbiť prácu, domácnosť, deti a školu? Ďakujem za všetky odpovede, dúfam, že mi to aspoň trocha pomôže si to predstaviť...
Čo obnáša sesterské štúdium Bc?!
Dalo mi to určite niečo,ale neviem či je to také opodstatnené pre prácu sestry.Možno o pár rokov to nabehne na nejaké zmeny ,ale žeby som pociťovala niečo extra,to určite nie.Záverečnu prácu si hlavne nenechaj na poslednú chvílu,a vyberaj si dobrého konzultanta,to je najdoležitejšie.Ahoj,dobrú noc,už musím ísť,malý sa budí.Niekedy ešte na buduce sa tu stretneme..Ahoj
ďakujem, si zlatá, že si mi tu tak komleptne odpovedala. myslím si, že viac ako polovica báb tam ide preto, že musí. A dalo ti to niečo? A čo konečná bc práca, dalo sa?
aj ja som išla preto,že som musela.Študovala som na VŠ sv Alžbety,Fakulta sv.Ladislava v Nových Zámkoch.Vačšinou nám prednášajuci poradili odkial zohnať potrebné skriptá,alebo sme si ich prefotili od predchádzajucich báb z vyšších ročníkov.A potom sme to posunuli aj ďalej,tu to tak funguje a myslím,že to neni zlé,lebo aj tak to stojí nemálo penazí.
Takže za polroka si bola len dva týždne v škole? Kde si študovala? Bojím sa toho, myslím, že deti ma potrebujú viac, ako by pacienti potrebovali sestričku s bc titulom, ale vyzerá to tak, že mi nič iné neostáva. A musela by som do toho zapojiť viac ľudí. Si šikovná, že si to zvládla, dokonca tehotná...A veľa si musela zháňať, čo sa týka skrípt a podobne?
Ahoj, no na vyske to chodi tak, ze jeden rok tvoria dva semestre. V kazdom semestri mas ine predmety. Na to,aby si mohla ist na skusku musis urobit zapocet(pisomka). Zapocty su vacsinou v strede semestra a na konci, potom ides hned na skusku. Ale nie vsade je to rovnake.
Je letný a zimný semester.V každom semestri sme mali 2 týždne štúdia/napr.týžden v oktobri a týžden v novembri/potom nám dali termíny na skúšky a niekedy stačil len zápočet,to je ako malá skúška.a zimný semester končí 31.1. a dovtedy musíš mať skúška a zápočty urobené,a letný semester je to isté len termín je do konca augusta.Ale dá sa to , vačšinou je tam 5,6 skúšok a nejaké 2 zápočty.
ďakujem, tie týždňovky si ako myslela? Raz za mesiac na týždeň? A tie zápočty sú ako často? Nemám v tom vôbec jasno, výška je pre mňa španielska dedina.
Ahoj,som 2 roky po ukončení Bc,všetko sa dá len treba chcieť.mám dve deti,s druhým som bola tehotná ,keď sme mali štátnice.Dá sa to ,len potrebuješ chápavých ludí okolo seba.Chodili sme týždnovky,a potom skúšky,tak ako aj inde na výškach.Zápočet-skúška.Prajem Ti vela síl a úspechov,rátaj s tým,že tri roky budeš zahrabaná v papieroch,ale stojí to zato.Spomienky na skúšky,opisovačky,ťaháky.....Ahoj a držím palce