Chcela by som sa u vas informovat, aky jogurt je pri chudnuti najlepsie, lebo dost casto papam activiu vselijake prichute, ale citala som ze ma dost sacharidov. Ze ci mam papat len tie 0,1% tuku cize nizkutocne, alebo mozem aj ine druhy. Vdaka
jogurt Activia
práve som zjedla dve...su hrozne malé, na acidko to určite nemá. ako maly jogurt, nic zvlastne
ono to s tymi jogurtami je tak. probioticke bakterie su teraz velmi modne, takze sa velmi dobre predavaju...to mate ako zeleny jacmen alebo chlorelu /nikoho nenapadne ist sa napast vonku cerstveho jacmena, ale kupia si tu travu v prasku alebo v tabletkach za tisice , este korun/.......takze staci dat do reklamy, ze toto a toto obsahuje zdraviu prospesne probiotika a ludia sa za tym idu zosaliet. nikoho nenapadne, ze prospesne probiotika mozu byt aj inde, nielen v jogurte...a tiez nikoho nezaujim, ci aspon jedna probioticka bakteria sa im dostane do bruska......a tak si kupuju skoro bezcenne vyrobky ako napriklad Activia, predrazene neadekvatne chuti a kvalite...no proste sorry, ale fakt tento narod kupi aj h...o, ak je dobre spropagovane, a este bude tvrdit, ako dobre im robi na zdravie.....
zvolenske su naj :)) ja ich tiez velmi lubim, ci uz biele, alebo ochutene (smotanove samozrejme)... teraz som jedla prvykrat activiu. povedali sme si s priatelom ze vyskusame co to je zac. chuti dobre, no jasne, vsak je to danone (ha ha) ale neviem... nevidim rozdiel medzi activiou a tymi lacnymi jogurtami ktore maju tiez porovnatelny obsah tuku len stoja o 50% menej. co sa tyka bakterii - su v kazdom jogurte. a najlepsie sa doma robi jogurt tak, ze na noc vylejete jeden biely jogurt do 1 litra mlieka a necha sa to odstat (nie v chladnicke, niekde kde je teplejsie) a BUM - rano je biely jogurt :) dobru chut
v activii je pouzivana kultura bifidobacterium animalis (teda zvieracia bakteria), ktora sa rychlejsie mnozi a je s nou menej prace pri vyrobe jogurtu, avsak tato bakteria nemusi mat pozadovany ucinok na vsetkych ludi,najma takych citlivejsich, preto im jogurt nepomaha. Ale vacsine ludi tato zamena za ludsky bifidobakter neprekaza a jogurt ma svoj probioticky ucinok. v kazdom pripade je dobre jest jogurty a mlecne zakysane produkty, pretoze sa posiluje imunita, znizuje cholesterol, upravuju sa traviace porblemy, lepsie sa vstrebana laktoza z mlieka a ine. vrelo odporucam mliecne vyrobky :)
moja mama mala problemy so zazivanim- hnacky, bolesti brucha. o activii vela pocut v reklamach, tak ovplyvnena nimi sa rozhodla ju vyskusat. odkedy denne zje 1-2 activii, hnacky a krce v bruchu ustali
Dnes som citala velmi zaujimavy clanok o zdravotnych ucinkoch jogurtu na -odkaz odstránený- A co sa tyka tej Activie, tak v knihe od jedneho doktora (tusim od Bukovskeho, ale uz nepamatam presne) som citala, ze s jogurtami typu Activia ide viac o reklamny tah ako o nejaky zavratny ucinok z toho dovodu, ze v tych jogurtoch je tak male mnozstvo tych Lactobacilus bakterii, ze aby mali vyznamnejsi dopad na telo, musel by clovek zjest toho jogurtu okolo 3kg...
activiu mam velmi rada biela ja vynikajuca ja ju mam rada ale najviac mi chuti čučoriedkova :-)
Aja 05 ma pravdu,najvhodnejsie su jogurty s tukom, pretoze telo potrebuje tuky i pri chudnuti, aj na rozpustanie vitaminov. Urcite je najvhodnejsi jogurt robeny doma, a na nete je vela receptov, ale aj tie z obchodu su v pohode. A este chcem napisat o activii, je to jogurt ako kazdy iny, obsahuje take zlozky prospievajuce nasmu traveniu, ako jogurt, ktory nema taku velku reklamu, tak baby, nezufajte, ked ju nebudu mat, alebo sa vam bude zdat prilis draha:))