Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

jogurt Activia

Izza

ja si tiez vyrabam jogurt, no kupim mlieko od jedneho farmara, pre tych co nemaju takuto moznost tak v niektorych mestach su automaty, kde by ste mali kupit mlieko priamo od chovatelov, zohrejem, malo by to byt na 80st. teda tak aby sa nevarilo, necham vychladnut na asi 30st. a potom pridam do mlieka activiu, necham na teplom mieste, v zime staci na teplom radiatore, inak to dam do rury, ktoru iba par krat za den zapnem na najnizsiu teplotu, len na par minut, aby nevychladla, cez noc necham tak a do rana je jogurt hotovy, na prvy krat sa to nemusi uplne podarit, pozor netreba prilis zohrievat, ani nechat prilis v chlade, ale ja uz mam svoje odskusane, takze sa mi podari husty jogurt, hoci je iba z mlieka

Sisi135

RNG: Ak by som mala tú možnosť aj ja by som robila vlastný jogurt, práve kvôli tomu že by som vedela čo v ňom je

RNG

Ja si robim yogurt sam z mlieka krav na volnej pastve, "neosetrovanych " hormonmi a antibiotikami a nehomogenizovaneho, tj na vrchu ma vzdy vystupenu smotanu a maslo. Je ho dost problem dostat a je najmenej 2 x tak drahe, ako ine mlieka.
Na trhu je hromada roznych kvasiniek pod nazvom Yogurt starters, kazda z nich je dobra, tie co obsahuju Lactobacilus Bulgaricus, najma jeho viacej odrod su dokonca zvysujuce viralnu imunitu.
Nasypem obsah jedneho 5 g zakvasu(yogurt starter) do 2 litrovej flase mlieka, postavim do velkeho hrnca teplej vody a tym je yo skoncene, Za zhruba 36 hodin mam kysle mlieko/yogurt, hoci nie profesionalne husty ako ked kysne v 39 az 40 stupnov celzia presne kontrolovanej teplote, ale je to chutne, nema to ziadne pridane cukry, chemikalie atd a laktoza, ktora by mi uz v mojom veku robila problemy je skvasena na zdravu a potrebnu lakticku kyselinu, naviac sa tam probiotika zo zakvasu velmi rozmnozili, tj mi sluzia ako dobry zdroj probiotik, hoci len jednostranny. Probiotik je totiz velka hromada a kazde z nich ma inu cinnost a produkuje ine materialy pre nas potrebne.
Takto skvasene mlieko/yogurt drzim v ladnicke a do tyzdna vypijem, Na spodu flase necham asi pohar kysleho mlieka, dolejem cerstve a necham znovu kvasit. Tak to mozem zopakovat aj 5 az 10 krat, kym sa nezacne kvalita prilis menit, vtedy zacnem odznova s profesionalnym zakvasom(yogurt starter)

Sisi135

Podľa jedného výskumu activia moc super účinok na trávenie nemá i keď reklamu má jak hovado. Pri chudnutí rozhodne netreba jogurty s 0,1 % tuku ale polotučné tak 3 - 4 % tuku a biele - keď chce niekto ochutený tak rdšej do toho pridať med, ovocie, škoricu,... Výborná je aj spomínaná hollandia taká hustá, mňam.

Petrussa

AHOJTE!
Ja jedávam každé ráno activiu bielu/sladkú samu!

a chcete mi povedať sa, že nie je vhodná? že sa po nej priberá? Ktorý jogurt mám teda papať?

Nikka18

Ja jedávam takmer stále na raňajky ovsené vločky s bielou nesladenou activiou.. a ani mi po tom nieje ťažko ani nič..myslíte že je vhodná pri chudnutí?