Chcela by som sa u vas informovat, aky jogurt je pri chudnuti najlepsie, lebo dost casto papam activiu vselijake prichute, ale citala som ze ma dost sacharidov. Ze ci mam papat len tie 0,1% tuku cize nizkutocne, alebo mozem aj ine druhy. Vdaka
jogurt Activia
ja si tiez vyrabam jogurt, no kupim mlieko od jedneho farmara, pre tych co nemaju takuto moznost tak v niektorych mestach su automaty, kde by ste mali kupit mlieko priamo od chovatelov, zohrejem, malo by to byt na 80st. teda tak aby sa nevarilo, necham vychladnut na asi 30st. a potom pridam do mlieka activiu, necham na teplom mieste, v zime staci na teplom radiatore, inak to dam do rury, ktoru iba par krat za den zapnem na najnizsiu teplotu, len na par minut, aby nevychladla, cez noc necham tak a do rana je jogurt hotovy, na prvy krat sa to nemusi uplne podarit, pozor netreba prilis zohrievat, ani nechat prilis v chlade, ale ja uz mam svoje odskusane, takze sa mi podari husty jogurt, hoci je iba z mlieka
Ja si robim yogurt sam z mlieka krav na volnej pastve, "neosetrovanych " hormonmi a antibiotikami a nehomogenizovaneho, tj na vrchu ma vzdy vystupenu smotanu a maslo. Je ho dost problem dostat a je najmenej 2 x tak drahe, ako ine mlieka.
Na trhu je hromada roznych kvasiniek pod nazvom Yogurt starters, kazda z nich je dobra, tie co obsahuju Lactobacilus Bulgaricus, najma jeho viacej odrod su dokonca zvysujuce viralnu imunitu.
Nasypem obsah jedneho 5 g zakvasu(yogurt starter) do 2 litrovej flase mlieka, postavim do velkeho hrnca teplej vody a tym je yo skoncene, Za zhruba 36 hodin mam kysle mlieko/yogurt, hoci nie profesionalne husty ako ked kysne v 39 az 40 stupnov celzia presne kontrolovanej teplote, ale je to chutne, nema to ziadne pridane cukry, chemikalie atd a laktoza, ktora by mi uz v mojom veku robila problemy je skvasena na zdravu a potrebnu lakticku kyselinu, naviac sa tam probiotika zo zakvasu velmi rozmnozili, tj mi sluzia ako dobry zdroj probiotik, hoci len jednostranny. Probiotik je totiz velka hromada a kazde z nich ma inu cinnost a produkuje ine materialy pre nas potrebne.
Takto skvasene mlieko/yogurt drzim v ladnicke a do tyzdna vypijem, Na spodu flase necham asi pohar kysleho mlieka, dolejem cerstve a necham znovu kvasit. Tak to mozem zopakovat aj 5 az 10 krat, kym sa nezacne kvalita prilis menit, vtedy zacnem odznova s profesionalnym zakvasom(yogurt starter)
Podľa jedného výskumu activia moc super účinok na trávenie nemá i keď reklamu má jak hovado. Pri chudnutí rozhodne netreba jogurty s 0,1 % tuku ale polotučné tak 3 - 4 % tuku a biele - keď chce niekto ochutený tak rdšej do toho pridať med, ovocie, škoricu,... Výborná je aj spomínaná hollandia taká hustá, mňam.
najlepsie jogurty su podla mna hollandia...
Ja si davam kazdy den Activiu s vlakninou a som s nou velmi spokojna. Hnacky a naduvanie uplne prestali!
naozaj ma activia a jej produkty dobry vplyv na čreva????
Ja jedávam takmer stále na raňajky ovsené vločky s bielou nesladenou activiou.. a ani mi po tom nieje ťažko ani nič..myslíte že je vhodná pri chudnutí?
tie sladene su fajnovo zahustene skrobom takze nic moc ale biele su super a neobsahuju nic zle