Problém s otcom

ol

Zariaď sa podľa svojho srdca a vybuduj si vlastný život tak, aby si bola šťastná. Držím palce, nech sa ti darí

slza

dakujem za wase odpowede..
habibi, asi wiem, o com pises..mna aj moju sestru si chcel tatino tiez "kupit" darmi a dovolenkami..jasne, ze na to mal, ked u nas býval takpovediac zadarmo..mama vsetko platila zo svojho..a je jasne, ze ona nemala peniaze na dovolenky a drahsie dary pre nas..ale na mame si vazim, ze aj napriek tomu,nas milovala a miluje..aj my ju, lebo je skromna, pre to ,co prezila..ale otec si chodi s tou milenkou na luxusne dovolenky..a som rada, ze mama mala tu odvahu ho vyhodit z bytu!!
ol, tým, ze ublizoval mojim surodenom a mame, ublizoval aj mne, psychicky!!

ol

Najprv si skús posúdiť, či ti na udržaní vzťahu s otcom záleží. Niekedy je veľmi ťažko posúdiť miera a dôvody ublíženia. Podľa tvojho príspevku to vyzerá, že tebe pravdepodobne neublížil. Skús (ak to pôjde) zhodnotiť realitu objektívne a bez emócií. Mnohé ublíženia totiž môžu vzniknúť ako následok dlhodobejších nevyriešených nedorozumení, ktoré rodičia tlačili pred sebou.
Sám som to zažil a dotiahli sme to k stavom v ktorých sa jeden druhému snažil viac ublížiť. Aj ranami pod pás. Raz o polnoci po jednej hádke som to zbalil a navždy odišiel. Ešte mi nejaký čas trvalo, kým som sa so všetkým ako tak vo vnútri vyrovnal. Teraz s odstupom času som presvedčený že som urobil dobre. Najviac tým všetkým totiž trpel práve náš syn. Postupne som s ním nadviazal znovu kontakt a teraz sa už stretávame. Občas pozorujem, že sa za mňa hanbí, ale vyzerá to skôr na pubertálno-generačný problém :-)

habibi

ahoj,ja nemam tiez najlepsi vztah s otcom,moji rodicia sa rozviedli pred rokom,ale oco sa uz davnejsie tahal s milenkou.Preto tie 4 roky co cela nasa rodinka o nicom netusila,som ja osobne bola pre oca asi ako vzduch,sice mi to vynahradzoval materialnou strankou,ale vo veku 10 rokoch by ma viac bavilo chodit na vylety a tak,ale doslo k tomu az teraz..teraz ked uz je vsetko vonku vsade ma bere so sebou,na kazdy vylet a ked nejdem tak sa nahneva,ale kde bol vtedy ked som ja chcela ist a nemala som s kym?!A akoze nemozem sa s nim o comkolvek rozpravat,nejde to,a ani ho uz neoslovujem oco,neoslovujem ho vobec.Vies pri nom si dost vytrpela aj moja psychika,ja som hrozne dlho chcela kona a vyzeralo to u nas tak,ze v jeden den mi toho nasluboval toho tak vela,ze bude konik a budes jazdit,..ale potom o tyzden,ale vies co radsej nie,to by ta omrzelo,radsej ti zaplatim kurz na konoch,..a tak proste aby z toho vykluckoval.JOOJ,vela toho bolo zleho,to by som musela pisat este velmi vela zazitkou...ale aspon teraz je uz lepsie,ked s nami nebyva