Dobrý deň
Chcela by som sa opýtať čo môže mojej 9 ročnej dcérke spôsobovať dosť silný zápach z úst. Zuby má v poriadku a aj dodržiava ústnu hygienu. Zápaly hrdla nemáva, len občas a so žalúdkom tiež nemá problém. Vie mi niekto poradiť ako zistiť príčinu toho čo jej spôsobuje zápach. Na akého lekára sa obrátiť keď nemá zdravotné problémy? Ďakujem za veštky odpovede.
zápach z úst
Rng -a ake kyseliny mas na mysli?
GSE/citricidal/citrovital vyp[lachy dutin a ust potlacia infekcie. Teda ked je to v nosohltane.
Podobne aj koloidne striebro
......
Zaludocny zapach sa riesi kyselinami. To iste plati na na zapach sposobeny prienikom obsahu vrchnej casti tenkeho creva pod tlakom kvasnych plynov do zaludka.
Kvasenie a hnitie zacina totiz v zaludku pre nedostatok kyselin, ktore tieto procesy potlacia.Potom pokracuje v crevach, kde sa obsah zaludka spolu s rozmnozenymi kvasnymi a hnilobnymi kultirami posunie.
moze to byt z krcnych alebo nosnych mandli..pokial zubne problemy vylucujes
Mali sme nedávno taký istý problé. Mám 8 ročnú dcéru a tiež jej divne zapáchalo z úst. Podotýkam, že dodržuje ústnu hygienu. Aj keď sme boli u zubárky, tak zápach nezmizol. Teploty nemala ani žiadne iné príznaky. Nasadila som jej antibiotiká (Augmentin) a po týždni zápach prešiel. Myslím si, že príčinou boli dutiny, ale na vyšetrenie sme neboli. Ale hlavne, že to pominulo.
nemusí to byť z hrdla, ešte horší zápach môže byť aj z nosných mandlí, a smrad prechádza cez pusinku...
treba ísť určite na vyšetrenie
nemáva často soplíky? alebo zapchatý noštek?
Aj ked nemusi mat zapal v hrdle, moze tam mat lozisko. Su tam bakterie a tie zapachaju. A mozno by nebolo odveci dat urobit podrobnu prehliadku zubov s rontgenom, ci nema lozisko pod nejakym zubom a sekret co odtial vyteka, moze smrdiet.
skusila by som ORL, aj ked nemava zapaly hrdla, niekedy je v mandliach lozisko