Pre tie z vas, ktore zaujima ako co najskor komunikovat s vasim babetkom a uzivat si spolocne "rozhovory" ešte pred tým ako zacne vasa ratolest hovorit je tu stranka www.babysigns.sk
Znaková reč pre batoľatá Baby Signs/R/
Ja so synom tiež znakujem a myslím si, že je to zábavný a príjemný spôsob komunikácie. Nie je to absolútne náročné na čas, dá sa to zaradiť k bežným činnostiam. A čo sa týka zarábania, tak plne súhlasím s Monikou. Nič v dnešnej dobe nie je zadarmo a všetko je otázka slobodného rozhodnutia.Niekto vyhadzuje peniaze za značkové oblečenie, niekto za činnosti s deťmi......
my tak isto znakujeme uz asi dva tyždne. a maleho to veľmi baví, najvačšiu radosť máa zo znakv svetlo a čiapočka, učí sa rýchlo a velmi sa teší ked mi moze "povedať" veci a ja hned viem čo mysli. sadu sme si kupili na nete za 990 korun čo nie je finančne naročne a časovo uz vobec nie. a či na tom zarabaju? a na čom sa dnes nezaraba. ved aj ked si kupite rano chlieb date niekomu zarobiť. podla mna je to pre dieťa aj pre rodiťčov obrvským prínosom.
ivanka_83, staci si najst znaky na nete a pred tym, nez das dietatu nepriklad mliecko, ukazes mu flasku, povies mlieko a urobis znak...Nikto na tebe zarobit nemusi, je to uplne jednoduche a kazda jedna zena to moze robit doma sama s dietatom. Hadam nie je take narocne zaznakovat pri jedeni, piti...
dieta skor mysli ako hovori.nemoze nam nic povedat, aj ked chce.proste rec sa musi ucit dlhsie.a prave vdaka znakovaniu moze rozpravat.ja to neaplikujem.nechce sa mi.a urcite je to len novy sposob jak zarobit na najmensich.ale prijemny...
oprava- samozrejme takisto
biznismenka, takato činnosť nijak nebrzdi prirodzeny verbalny vyvoj, prave naopak, taketo detičky začinaju rozpravať ovela skor pretoze pri znakovej reči sa takysto pouziva verbalna komunikacia. boj syn od desať mesiacov pouzival znaky celkom ich aktivne pouzival okolo styridsať pasivne viac, neskor ich skladal do troj znakov z čoho sa dalo krasne pochopiť na čo mysli aj ked to nebolo inak nijak viditelne. teraz ma dva roky a rozprava krasne čisto a ma skvelu slovnu zasobu a vie vyjadriť kazdu svoju myslienku. samozrejme rozpravať začal ovela skor, a dovolim si tvrdiť ze ma ovela lepsiu slovnu zasobu a vyjadrovacie schopnosti ako deti ktore tuto znakovu reč nepouzivali takisto su na tom aj bratove dvojičky. takze znakovu reč len odporučam
a okrem ineho, prilisne venovanie sa takejto cinnosti brzdi recovy vyvoj u dietata-tiez odskusane, verte mi
no, podla mna takyto objav a zaroven kurzy dali do eteru ti, co sa chcu na tom v prvom rade nabalit.. je to smiesne, ucit take nieco rodicov:)ved kazdy rodic sam vyciti, co jeho dieta chce povedat a kazde dieta ma na komunikaciu urcite iny znak, sama som matka, poznam to z vlastnej skusenosti
baby ja by som sa chcela opytať či je moznosť okrem tej zakladnej sady na znakovanie zakupiť aj nejaku doplnkovu, napr este dalsie dvd s batolakmi alebo take niečo
Ahojte,
je možné sa to naučiť aj doma, ale na tom kurze je to predsa len o niečom inom. Ja som bola na kurze u pani Evky z Nitry /robila ho v Blave/ a veľmi sa mi to páčilo. Mohla som sa stretnúť s ľuďmi, ktorí to robia alebo chcú skúsiť. A čo sa týka netu, tak dobrá stránka je aj -odkaz odstránený-