končí mi 3 ročná rodičovská dovolenka. ak sa prihlásim na úrad práce, podporu
nedostanem, tak si ju chcem predĺžiť na 6 rokov. ako postupovať? a potom budem dostávať ešte 3 roky materskú?
a čo ak si meditým nájdem dobrú prácu, môžem ju zrušiť? ďakujem
co mam robiť ďalej?
Ahoj Lila. Nebudem nič komentovať, len ti chcem napísať k tým 6 rokom. Niečo si o tom možno počula, ale je to len o tom, že sa prihlásiť (tuším sa to tiež vybavuje na ÚPSVaR) ako matka, ktorá sa stará o dieťa do 6 rokov veku, nebudeš dostávať žiadne peniaze, ale štát bude za teba platiť poistné. Hoď si do googlu "starostlivosť o dieťa do 6 rokov veku" a určite sa dozvieš viac
neviem si predstavit drepiet doma 3 roky...Clovek normalne zakrpatie. Ja som bola doma rok, potom som zacala robit na polovicny uvazok, aby som sa vedela bavit s dospelymi aj o inych veciach ako papani a kakani...Ked nechces pracovat, tak maj dalsie dieta a mas to poriesene na dalsie tri roky...
orgi, plne s tebou suhlasim. ja mam deti dve a rodicovsky prispevok som ani necerpala, s jednym som bola len max. dlzku materskej dovolenky, t.j. 28 tyzdnov, s druhym minimalnu dlzku, t.j. 14 tyzdnov. a nie som tym neplnohodnotna matka, venujem sa detom viac ako ostatne maminy. syna som dojcila dva a tristvrte roka, dcerka ma 15 mesiacov a este ju dojcim.
ked sa chce, aj praca sa najde.
za tak dlhe obdobie stratis pracovne navyky a zacat pracovat bude pre teba este tazsie. premoz sa a skus to. drzim ti prsty, lina.
Tak toto je absolutne lajdacky pristup, preco by si mala dostavat peniaze len tak, v pripade, ze mas zdrave dieta??? Pekne vybavuj skolku a medzitym si nieco hladaj. Praca je vzdy, len treba chciet.
lia, trvanie rodicovskej dovolenky je do dosiahnutia 3 rokov veku dietata. jedine ak sa jedna o dieta s DLHODOBO NEPRIAZNIVYM ZDRAVOTNYM STAVOM, je mozne cerpat rodicovsky prispevok do dosiahnutia 6 rokov veku dietata. podotykam vsak, ze musi existovat naozaj vazny zdravotny problem, aby si takto mohla urobit. samozrejme, rovnako ako trojrocnu, tak aj sestrocnu rodicovsku dovolenku mozes kedykolvek ukoncit.