Pekny den,
Moj priatel ma uz niekolko rokov problemy so zaludkom a travenim ako takym. Po mnozstve negativnych testov mu nakoniec doktori oznamili, ze ma problemy so zaludocnymi kyselinami a jednoducho sa moze stat ze sa jedneho dna vplyvom roznych faktorov ako je stres, strava moze nimi zadusit. To bola cela diagnoza a cele riesienie...ale co dalej? Oznamia takyto verdikt a ziadny boj??? Problemy s travenim maju v rodine a den bez toho aby nemal bolesti zaludka nehrozi. Doktori sa len prizeraju a cakaju. Preto by som sa chcela spytat ci nahodou neviete o niekom kto takymito problemami trpi, pripadne sa mu ich podarilo prekonat, ci existuje nejaka prevencia...ak to bude potrebne, viete o nejakej klinike ci uz na Slovensku alebo v zahranici ktora je specializovana na zaludocne choroby alebo ma naozaj schopnym doktorov. Odmietam totiz len tak cakat so zalozenymi rukami. Dakujem za odpovede :)
Problemy so zaludocnymi kyselinami
qvamatel quamatel(famotidin) zastavuje vyrobu kyselin, tj sice odstrani palu ale aj znici travenie a otvori cestu pre skodlive bakterie do tela cez bezkyselinovy zaludok.
Na tu temu som mnohokrat pisal.
Ahoj s-ladiee,ja som mala tiež podobne priznaky. Bola som s tym aj u lekara a dostala som Qvamatel. Je to ohromna vec. Ale najskôr by mal vylučiť jedla po ktorich mu byva špatne!!! U mna to boli jogurty na lačno,čokolada-s ťažkym srdcom-už iba občas,džemi,kolače!! Každemu škodi niečo ine. Hlavne je to obmedziť na min. Ak nezaberie vyhladať lepšieho lekara!!
Pala a reflux su dosledok NEDOSTATKU zaludocnych kyselin a nie prebytku, ako to vacsina lekarov mylne diagnozuje.
Tato tema tu bezala v roznych obmenach(nafukovanie, pala, plynnatost...)
Ja som si to vyriesil po dlhorocnom skodlivom pouzivani antiacidov tym , ze robim opak, beriem s jedlom Betain HCL a enzymi. Odvtedy nemam ziadny reflux ani kvasenie v zaludku a zriedkavo aj v crevach.