Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Problemy so zaludocnymi kyselinami

Príspevok v téme: Problemy so zaludocnymi kyselinami
s-ladiee

Pekny den,
Moj priatel ma uz niekolko rokov problemy so zaludkom a travenim ako takym. Po mnozstve negativnych testov mu nakoniec doktori oznamili, ze ma problemy so zaludocnymi kyselinami a jednoducho sa moze stat ze sa jedneho dna vplyvom roznych faktorov ako je stres, strava moze nimi zadusit. To bola cela diagnoza a cele riesienie...ale co dalej? Oznamia takyto verdikt a ziadny boj??? Problemy s travenim maju v rodine a den bez toho aby nemal bolesti zaludka nehrozi. Doktori sa len prizeraju a cakaju. Preto by som sa chcela spytat ci nahodou neviete o niekom kto takymito problemami trpi, pripadne sa mu ich podarilo prekonat, ci existuje nejaka prevencia...ak to bude potrebne, viete o nejakej klinike ci uz na Slovensku alebo v zahranici ktora je specializovana na zaludocne choroby alebo ma naozaj schopnym doktorov. Odmietam totiz len tak cakat so zalozenymi rukami. Dakujem za odpovede :)

RNG

delphia, aj ja som obezny a trpel som na paly vyse 15 rokov a lekari mi davali antiacidy a vracalo sa to cely cas spat.
Uz sa to nevracia, som z toho vonku uz vyse 3 roky. A nemozno povedat, ze by som nezjedol, a to dost casto veci, co som pred tym nemohol ani mysliet.Cervene vino, paprika,...

delphia

..hm..
pisem iba na zaklade vlastnej skusenosti, ze mne lieky na znizenie tvorby kyselin pomohli. a vyzera to tak, ze reflux je teraz v poriadku- mozno az do dalsieho stresujuceho obdobia- nakolko svoje problemy som zacala mat na VS pocas skuskovych...
ale co ma viac trapi- je moja znama, ktora ma tiez reflux a bez liekov nevie vydrzat ani len 1-2 dni. liek uziva uz pomali 3 roky v kuse a nasledkom nich ma znizene vstrebavanie zeleza a je anemicka. ona ma hlavne v noci vyrazne palenie v pazeraku, aj ked spi s viacerymi vankusmi pod hlavou. ale je pravda je ze je dost obezna...

RNG

delphia, neutralizatory kyseliny zastavia tvorbu kyseliny, tj aj palenie. Ale tym aj traviaci proces.
Pridanie extra kyseliny zastavi kvasne procesy tj kyselina sa nemoze pod nasilnym tlakom plynov dostat do pazeraka a tam palit.
Moja skusenost s protikyseliniovymi osobne je vyse 15 rokov neuspesneho boja
ale posledne 3 roky, odkedy pouzivam Betain HCl nepoznam slovo pala a zaludocne naduvanie, nech zjem cokolvek.
Nuz ale dakedy je zbytocne hovorit, lebo nazory o spojeni pay s prebytkom zaludocnych kyselin su velmi tuhom spojene a lekari ich povacsine silne obranuju.
Som ale rad, ze sa nasli taki, co skusili opak a zistili, ze to nie je v prebytku kyselin a ze zastavenie tvorby kyselin poskodi travenie a tym cely organizmus aj ked docasne odstrani pocit paly.

aljoska

mne na žalúdok pomohol puškvorec.Poradil mi to moj otec,ktorý sa venoval bylinkám.V lekárni dostať kúpiť koren puškvorca,ten treba namlieť na prášok a ráno nabrať na špičku noža a zapiť vodou.Kúru treba robiť 3 týždne,potom treba prestávku.Puškovorec upravuje prostredie v žalúdku.Ja mám s ním dobré skúsenosti a ak sa vyskytnú problémy,dám si ho hocikedy.

delphia

RNG uz viac x som v tvojich prispevkoch citala tvoje tvrdenie, ze palenie zahy je z nedostatku zaludocnych kyselin. nakolko som sa na reflux a esofagitídu sama liecila, tak si dovolujem s Tvojim tvrdenim nesuhlasit. po 2 mesacnom prelieceni inhibitorom protonovej pumpy moje tazkosti ustupili (zapal v pazeraku ustzupil a zvierac sa posilnil). zaha ma pali uz len pri dietnej chybe napr. po konzumacii mastnejsieho jedla, alebo po poziti cerveneho vina. jednoznacne takato potrava zvysuje vylucovanie zalud. stiav a nasledne nastupuje palenie zahy.

RNG

privela kyselin moze uskodit teoreticky, ale zaludok je dobre chraneny voci kyselinam a pri dobre uzavretom uzavere medzi zaludkom a pazerakom nemoze nastat pala. Pala je totiz palenie pazeraku.
A obvykle prienik kyselin do pazeraku je vynuteny kvasnymi plynmi, ktore sa nemozu vytvarat pri dostatku kyselin.

s-ladiee

Hm, takze vravite ze lieky na znizenie kyseliny nie su to prave. A nemozu v tom pripade tie lieky ktore kyseliny tvoria uskodit?