Ahojky:)Prosím o radu.Môj synček má už vyše 3-mes. a od narodenia má stále studené a mokré nohy.Skúšala som všeličo, no nič nepomáhalo.
Nevie mi niekto poradiť,čo s tým?
Ďakujem:)
Potenie nôh u babatiek
Nestrašte ma! Ako by som mohla zistiť, či to potenie nožičiek môže súvisieť s obličkami? Lekárka synčeka na žiadne vyšetrenia zatiaľ neposlala, vraj je to u detí bežne. Rada by som tomu verila, no žiaľ neverím...
mohlo by to suvisiet s nedokrvovanim a oblickami. co na to lekar?
Byliny su alergeny a pre taky maly organizmus nie su vobec vhodne. Tak je to aj s vasim mliekom,ked kojite.Nesmiete zjest ziaden alergen,inak sa vase dieta vyhadze.
Hneď po návrate z pôrodnice som skúšala podľa rady kamarátky pridávať do kúpeľa malému rôzne bylinky, ako harmanček či repík. Dopadlo to však celkom inak, než som očakávala. Syn sa mi po nich na ďalší deň škaredo vysypal. Takže som mala o problém viac...
Skúšala som aj mastičku od ľudového liečiteľa, no malý mal akurát nožičky viac mastné ako mokré:(
Bola som s tým aj za pediatričkou a poradila mi akurát dávať synčekovi len bavlnené ponožky, lebo lepšie sajú pot. Klasická medicína vraj na tento problém zatiaľ nepozná liek a homeopatikami takéto malé bábätko nechce liečiť:(
Skuste mu ochutnat ten pot, ci nie je prilis slany napriklad oproti vasmu. Ale aj tak by som isla radsej k lekarke.
Ja kupem malickeho len v chamomille, ale nakolko ten roztok dost vysusuje (aj ked sa to na malom neprejavuje nijak, ale ma to tu vlastnost) tak striedam, raz v cistej vode raz v chamomile .... a nemame ziaden rpoblem, no skus sa opýtat pediatricky, ale mozno to ma dane aj u dospelých niekomu sa nadmerne potia ruky nohy, niekomu nie .... kazdy mame ine potne zlazy ...
Nebojte sa do kúpeľa pridávať sódu bikarbónu/2 čl/, morskú soľ- čistia telo, prípadne harmančekový odvar- prehrieva, je protizápalový.V každom prípade neuškodia.Čo ste skúšali, koľko a ako dlho?