Je 39 rizikovy vek na tehotenstvo??

inuška 31

Neviem, ale osobne by som v 39 nechcela rodiť. Je to na tebe, ak sa na to cítiš, tak pohodička. Ja stále beriem ohlad aj na vekový rozdiel detí. Moja segra je o 9rokov mladšia, a poviem na rovinu, že v pubertálnom veku mi to vadilo. Teraz v dospelosti je to ok, preto by som nechcela dať synovi súrodenca s velkým vekovým rozdielom. Ale všetko je indivindi.

palomino

Hm, susedka pred necelymi dvomi mesiacmi porodila svoje prve ako 37 rocna, dalsia rodila ako 38 rocna vo februari, tiez svoje prve, nasa znama rodila pred dvomi rokmi svoje prve ako 37 rocna, teraz v novembri ma rodit druhe skoro ako 39 rocna. Ja v tom problem nevidim, aj ked prve by som az tak neskoro mat nechcela, manzel by mal vtedy uz 50tku:)

neva

vikinaa - myslím, že sa nemáš čoho obávať.Moja sestra porobila pred 2rokmi ako 38 ročná tretie dieťa. Tiež má dve dcéry 17 a 15 ročnú a teraz syna 2 ročného. Len dlho neotálaj, lebo neskôr to bude horšie.

panča

Je inak umenie, aby sa ludia osocovali aj v takejto teme. Tiez si myslim, ze ked nie si prvorodicka, nemal by byt ziaden problem-cim netvrdim, ze ako prvorodicka by si ho mala. Vseobecne sa vsak vek okolo 40 (a viac ) berie ako rizikovy, no ja by som sa urcite rozhodla 1. sama , na zaklade toho, ako sa citim a po 2, podla rady gynekologa.

ferra

A neboj ze vedomosti mamvelmi dobre. Z biologickeho hladiska zena po 40 sa priblizuje k menopauzalnemu obdobiu, niektora pomalsie az po 45, tak mi nehovor ze otehotniet je ako prstom lusknut..

ferra

klokanka tak to ti gratulujem, asi si mala pravidelny menzes :-) Ale ja som pisala vo vseobecnosti, nepisala som konkretne o tebe a moj mozog je v pohode ani prilis velky, ani zakrpately, taky akurat...

kekso

klokanka, precitaj si co si napisala..vobec to nema logiku..to asi preto, lebo si sa vzdala slovenskeho obcianstva, a isla k zakrpatenym narodom, ako pises vo svojom prispevku

klokanka1

Preco by bol problem, keby bolo prvorodicka? Rodila som ako 38 rocna a na rozdiel od 20 rocnych som nemala ziadne tehotenstke nevolnosti a nasu 4 kilovu dcerku som porodila bez epiduralu...To len tie hlupe zakrpatene narody, kde nie su vedomosti ohladom takychto veci budu mat taketo narody, ja som sa SR obcianstva preto vzdala...