zväčšená maternica

Príspevok v téme: zväčšená maternica
aťa

Leker mi po sestonedeli povedal, ze maternica sa poriadne nestiahla, ze pockame. mozno sa umudri. Uz je to 10 mesiacov, a stav sa nezmenil. Preto mi odporuca operaciu, aby sa pozreli, preco je zvacsena, a na stole sa rozhodnu, co s nou. Kedze mam len 30 rokov a chcem dalsie dieta, rada by som sa vyhla rezaniu, je to vazny zakrok. Zaujimalo by ma, ci niekto mal takyto problem, pripadne operovanu maternicu, a mal potom dalsie dieta. Musi sa vzdy maternica stiahnut do povodnej velkosti aby bola v poriadku aj pre druhe dieta? Stale kojim a mam pravidelnu menstruaciu.

Dinosaurus

Dnes som bola na preventivke u gynekologa a po vysetreni mi povedal:Mate zvečšenú maternicu ,nižšie ako by mala byť a otvoreny krčok ked bude treba budeme to operovat ale teraz to je v pohode mam tu aj horšie prípady tak teraz neviem čo si mám o tom myslieť..

suge

diena1, srdcovity tvar maternice nie je az takym problemom, no treba vediet nakolko srdcovity. Moze to znamenat to, ze maternica ma dve dna (maternica je ulozena hore dnom, cize to blizsie k hrudniku je dno) Niekedy je to ale tak, ze ako ma (kreslene) srdiecko dve polovice, tak tam, kde sa stretavaju, moze byt v maternici akasi ciastocna "prepazka" (tam, kde sa tie spominane dna maternice-obluciky srdca stretaju). Nevadi to v beznom zivote, no moze to sposobovat problemy v tehotenstve, teda este pred nim, pri uhniezdovani. Casto sa stava, ze oplodnene "vajicko" sa zachyti prave na tejto prepazke a ostane tam, no nema tam vyzivu (malo tkaniva na uchytenie)a odumiera. K odstraneniu prepazky sa pristupuje individualne, tusim sa to da robit aj laparoskopicky.

tonka33

Ja som porodila 2 deti v Ruzinove. Tam nas sledovali kazdy den a kto mal problemy, tak nemohol ist domov.Ja som tam mala( v maternici)pozostatky z infarktovej placenty, ktora sa mi rozpadla a museli ma cistit po tyzdni, pokial som maternicu nemala cistu a stiahnutu, nepustili ma domov. Tym chcem povedat, ze Vás ešte vtedy, ked ste porodili mali poriadne vyšetriť.Ja nie som lekar, ale podľa mňa, ak ju mate cistu, otehotnela by som teraz a az potom, keby sa mi nestiahla po 2 porode, by som isla na operaciu.Nebudte nestastna, berte vsetko s optimizmom, ale chodte na ultrazvuk.

evik

no ja neviem, ale po mojom 1. porode mi tiez povedali, ze mam maternicu zvacsenu a v divnej polohe...a rodila som bez problemov este 2x! takze neviem poradit, ale toto je moja skusenost...drzim palce!

jana urbankova

môj lekár mi opakovane pri vyšetrení zistil zväčšenú maternicu. Vyšetrenia ktoré mi urobil na onkomarkery a ster boli v poriadku. Je môžnosť ako prírodnou formou zmenšiť maternicu ? Ak ste mali podobný problém a poradili ste si napíšte mi prosím. Ďakujem

kacicka

ja si myslim,ze by sa za tak dlhy cas uz davno mala maternica stiahnut.zrejme to ozaj nie je v poriadku.na to ci by to malo vplyv na druhe dieta sa treba opytat odbornika.