Dva mesiace som sa mohla tesit,ze budem mamickou. Potom v osmom tyzdni mi plod pomaly odumrel a musela som ist na abort.Od vtedy ma dajako nic nezaujima. Po tyzdni som zase zacala krvacat. Lekar mi povedal,ze mozno nemusime cakat pol roka na dalsie tehotenstvo,ze to potom uvidime. Je to tazke,hlavne,ze to bolo planovane tehotenstvo a za mesiac sa nam to podarilo. Ked mne to tak boli,ako to moze boliet takym,ktore potratia vo väčšom stadiu tehotenstva? Vy ktore ste potratili,kolko ste pockali na dalsie tehotenstvo?
...po potrate
všetky boli do 12 tt.
pre -:)
poznáš ty moja rozdiel medzi potratom a umelým prerušením tehotenstva čiže interupciou?
nevyjadruj sa k téme pokiaľ nemáš ani páru
A kedy si potratila? V prvom trimestri? Ja sa tu lutujem a ty uz treti krat...
A zistili ti nieco? Bola si uz na tých vysetreniach?
nemyslím že tri bodky je Scarlett.To by ju lekári neposielali na vyšetrenia,že prečo sa rozhodla ísť na UPT.jedine ak na psychiatriu.
kitti potratila spontanne na rozdiel od teba tri bodky... Ty si si ich dala zobrat dobrovolne, ze Scarlett??
Kitti drzim palce, aby to rychlo prebolelo a dalsie dietatko aby bolo na ceste :-) Hore hlavu.
mne po prvých dvoch potratoch urobili množstvo vyšetrení... a myslela som si že viac sa už ani nedá. A ked som tento rok potratila tretí krát a primár mi povedal že ma už teraz odporučí na na kompletné vyšetrenia do reprodukčnej poradne. skoro som spadla na zadok.
no ale taký je život. aj oni majú svoje pravidla a predpisy...
Bola som na tej strane anjeliky.sk. Tak su tam fakt veľmi smutne pribehy.
A smutne je aj to,ze riadne vysetrenie spravia len po tretom potrate...
Dufam,ze ja sa tam nedostanem
nemôžeš si to tak brať... že je chyba v tebe. Musíš sa s tým vyrovnať aj keby tá chyba v tebe bola, lebo iba tak to zvládneš. Napríklad len taká vysoká zrážanlivosť krvi... je veľký problém, nemusíš vedieť o tom a plod sa nevyživuje a nakoniec odumrie. A kde je chyba? v tebe a zároveň nie v tebe. To sa tak jednoznačne nedá povedať. A nejaké super kompletné vyšetrenia ti lekári väčšinou urobia až ked tretí krát potratíš.
po prvom a druhom robia iba bežné vyšetrenia.
držím palce,nech sa darí.Hlavne nestresuj,nechajte tomu voľný priebeh,ono to príde.A k tým výsledkom ešte:nepovedia ti čo bolo príčina potratu.Z histológie povedia,či to bol Missed alebo residua post ab.ten prvý prípad znamená,že bábo odumrelo,a to druhé je pri krvácaní,kedy ostanú nejaké zvyšky z tehotenstva v maternici.Robia sa aj odbery krvi na viaceré vírusy,konkr cytomegalovíry,toxoplazmóza,rubeola ,...ale koagulačné faktory ak ti lekár nerobil,popros ho.
No Vierka,uz mam 30. Ten moj princ tak neskorsie docvalal na tom koni....
Potom sme pockali,vies kym vsetko nedame do poriadku,aby sme bez problemov mohli vychutnat cele tehotenstvo,narodenie....
Tak velmi som davala pozor,ze sme si nemysleli,ze nieco take sa moze stat.
Az potom som sa zacala citit "lepsie"(cez cele tehotenstvo mi bolo strasne zle) a ze som sa citila coraz lepsie,to znamenalo,ze moj plod pomaly odumieral. Uz mi nebolo na zvracanie,uz som nemala chutky,zacala mi vonat kava...
Viem,ze osem tyzdnov to este neni vela,ale ze som tehotna,som vedele od prveho dna,lebo vtedy prvy krat som sa vyzvracala. Normalne som citila,ze rastie,bol to prekrasny pocit.
Na buduci tyzden budu vysledky,dufam,ze nie vo mne je chyba a onedlho sa mozeme pokusit o dalsie babetko...