Ahojte. Neviete mi niekto poradiť, keď som tehotná /5 mes./, či môžem užívať čistú echinaceu? Ďakujem.
Tehotná a echinacea
echinaceu neodporucam, skus radsej NAC a astragalus. Samozrejme kazdemu radim aj selen, zinok a probiotika.
V tehotenstve obcas radim collostrum na zvysenie imunity a samozrejme mineraly na kosti kde vapnik a zinok su zaroven potrebne pre zvysovanie imunity.
Obsahuje ich koncentrovany olej studenovodnych ryb. Spravny pomer OMEGA 3 a OMEGA 9 by mali byť 3:1. V nasej potrave sa nachadza dostatok omega 6
(mäso, slnečnicový, sezamový, kukuričný olej, arašídy, keksy...)kym omega 3 sa nachadza len velmi malo.
Omega 3, 9 - patria do skupiny esenciálnych látok, ktoré si organizmus nedokáže vyrobiť.
-vytvárajú hlavný ochranný obal každej bunky
-sú to hlavné stavebné prvky telesného tuku na obalenie a ochranu vnútorných orgánov a na udržanie tepla nášho tela.
-Sú dôležité pre vitamíny, ktoré sú rozpustné v tukoch
-Dôležité aj pre nervovú sústavu.
a ktore su to omega 3 a 9? EPA a DEPA kyseliny, rybacie oleje??...
Od začiatku teh užívam centrum materna, ale ide mi o to, že už asi tretíkrát sa na mňa lepí choroba a v mojom okolí je aj dosť ľudí chorých, tak som chcela vedieť, či môžem echinaceu na podporu imunity. Ostatné, čo potrebujem ja a bábätko, užívam už dlhšie.