AHOJTE chcela by som sa opytat, ci ma niekto skusenost , ze ma vysoke aslo a berie antikoncepciu, ci sa vobec moze brat.. mam dost problem s vysokym aslom, a chcela by som prejst na antikoncepciu.. ale asi mozem zabudnut:( trapi niekoho ten isty problem?°°°°
Antikoncepcia
co konkretne je Aslo ?
btw ak sa bojis skus pharmatex
0001 BERIES NIECO NA ASLO??
ja mám tiež dlhodobo zvýšené ASLO (1500)a beriem Hak (Jeanine) a všetko je v pohodičke.
No aslo mi nasli zvysene asi vo februari.. mala som az 1700, a poslali ma vybrat krce mandle vraj by sa mi to malo znizit ale znizilo sa o nejaku 100mozno... dakujem za radu, takze mozem v pohode hej, su aj take kt. budu ucinkovat... a na aslo nic neberiem vobec... bola som na krv a to je uplne vsetko... lekari...
Ale ASLO mas zvysene trvale uz po dobu niekolkych mesiacov alebo si bola teraz na vysetreni a bola zvysena hodnota? Zvysene aslo (antistreptolysin) znamena, ze mas v tele protilatky proti streptolyzinu (pritomnost hemolytickeho streptokoka). Moze vyvolat zapal oblickových glomerul, poškodiť srdce kedze vyvolyva reumaticku horucku. Nasadil Ti lekar nejake antibiotika? Po liecbe by mala hodnota klesnut. A suvislost s antikoncepciou tu nevidim. Pocas uzivania niektorých antibiotik je obmedzena ucinnost antiky. sú vsak aj take ktore neznizuju jej posobenie.