Darovanie krvi

Lucenka

Chcem sa opýtať nedávno mi volali z transfúzky, že mám zlú krvnú plazmu mám prist im dať krv, zistili mi to po 10 mesiacoch od darovania, zaroven som tehotna tak sa bojim co to moze byt?

hematolog

Tak k tomu telefonickemu kontaktu sa neviem vyjadrit,lebo oficialne sa vysledky telefonicky poskytovat nesmu.Ale treba sa mozno obratit priamo na lekara/ku,ktory/a Ta vysetroval/a pred odberom.

kikulka

aj mne je to absolútne divné a hlavne to,že by sa mi tak rýchlo pokazil krvný obraz a vždy som ho mala dobrý,aj krv darujem pravidelne a nikdy mi nepovedali,že mám zlé výsledky,tak ja neviem.....a myslíte,že mi túto informáciu poskytnú aj telefonicky?lebo osobne neviem kedy tam budem mať čas ísť

hematolog

Mila kikulka-pred samotnym odberom krvi sa vysetruje krvny obraz,bez ktoreho sa dalej nedostanes.Ak by si mala uz vtedy krvny obraz slaby,teda znizene erytrocyty alebo hemoglobin,tak by si sa uz dalej na samotny odber krvi nedostala.A tie vysledky by si si mala jednoducho zistit na pracovisku,kde si bola darovat krv.Problem by v tom nemal byt,aspon u nas nie je.

kikulka

práveže mám málo hemoglobínu a železa...a lekár,čo mi bral krv potom,vedel,že som bola darovať krv a povedal,že by to nemalo byť tým ovplyvnené a potom mi robil kontrolné vyšetrenie a to bolo až 5 týždňov po darovaní krvi,tak som z toho trocha mimo,lebo tiaž si myslím,že by mi krv nedovolili darovať a tak by som rada videla mihje výsledky z darovania krvi,len neviem,ako sa k nim dostať

mirka 23

Ak by si bola už pri darovaní anemická, tak by ti nevzali krv. Ja som mala len trošku znížené výsledky a nevzali mi.
A hovorila si, že si bola darovať krv a nemohla si mať preto trocha menej červených krviniek?

kikulka

mám otázku:je možné,aby som sa dozvedela,aké som mala výsledky krvi,keď som ju bola darovať 30.9.2008 a 2 týždne potom mi zistili vysokú anémiu a aj kontrolné výsledky krvi boli zlé..rada by som vedela,či som už pri darovaní krvi bola anemická,lebo nechápem,ako by sa mi mohla tak veľmi zhoršiť krv za 2 týždne...alebo pri darovaní krvi sa nerobia aj testy na anémiu?
Ďakujem za odpoveď.

hematolog

Studentska kvapka krvi je iba casovo ohranicena "akcia".Krv mozes darovat kedykolvek cez rok,ak na prislusnom transfuziologickom oddeleni prebieha odberovy den.