ahojte, prosim vas, ak mate niekto skusenosti s bezzvyskovou dietou, mohli by ste mi poradit, co sa moze, co nie a pod? myslim, napr. vajicka, citrusy a podobne. deticky prekonali rotavirus a nejako sa neda nic vycitat z toho co nam lekar dal. dakujem. renata
bezzvyskova dieta
bezzvyskova dieta je skodliva, creva potrebuju cistenie, inac sa telo postupne zamori, Nie vsetko moze system vylucit cez moc, mnozstvo vychadza z tela ako stolica, kde sa nachadza aj zlc, ktora ked sa nenasiakne do vlaknin a inych absorbentov, reabsorbuje sa cela aj z toxinami vz pecene spat do krvi.
V pripade podrazdenych criev treba volit ultrajemnu vlakninu, ako pektiny a rozpustne celulozy, ako napr rozpustne celulozy z psylia.
Hrube drazdive celulozy treba prepasirovat.
Bezvyšková diéta nie je náročná. To znamená, že netreba jesť nič,čo obsahuje šupku,zrniečka,kôstky,semiačky,silnú dužinu,nič z čoho nadúva,nič čo obsahuje veľa vlákniny.Všetko čo sa zje,musí byť ľahko stráviteľné.Citrusy nie,jablko len natreté,nie strúhané.Žiadny mak,kiwi a podobne. Väčšinou len kašovité,mäso uvarené a dusené do mäkka, nič vyprážané,údené,bublinkové,ani čerstvé pečivo-tak minimálne deň staré. Ak ma ešte napadne,dám vedieť. Som na nej už roky.
Bezzvyskova strava je podla mna dieta, ktora neobsahuje vlakninu a ine nestravitelne zvysky.