Ako sa začína anorexia a bulímia???

ssia

vies to je u kazdeho individualne ale tak:
anorexia zacinam tym, ze sa nepacis sama sebe, chces trochu zhodit a skusis menej jest, a ked trochu zhodis chces este trochu, zacnes cvicit a stale menej a menej papat. a ani si nevsimnes ked uz je z teba kostra.
bulimia: zjes napr. vecer nejake kaloricke jedlo, uvedomis si co si to urobila, mas vycitky a rozmyslas to vydavit. neskor ked to urobis uz viackrat tak to ides vydavit a stava sa to stale castejsie a castejsie. mas vycitky z toho ze davis, ale ked toho vela zjes tak mas este vacsie vycitky a radsej to vydavis a potom si povies ze je to uz naposledy ale nie je...a stale sa to opakuje a nedokazes sa z toho dostat.

ale ja nie som odbornik tak ak som povedala nieco zle tak ma prosim opravte. podla mna je to tak ako som napisala.

alicka9877

začína sa nenápadne. chceš trošku schudnúť, aj ked máš (nemusí to tak byť, môžeš mať aj nadváhu, ale väčšinou) normálnu váhu. No a začne to zvčša tak, že proste držíš dietu, cvičíš ale je to v podstate ešte normal. No potom si začneš váhu viac sledovať, sleduješ kalorie, vážiš sa denne, veľa cvičíš a stále sa ti zdá že máš ešte niekde nejaký "špek" aj ked ostatný ťa môžu obdivovať. No a pri bulímii ti začne jedlo chýbať, ale nechceš pribrať, chceš schudnúť a tak zvolíš tú najhoršiu cestu: preješ sa zvraciaš a dookola a veľa cvičíš. Pri anorexii sa chorobne vyhýbvaš jedlňu, už pri jablku máš výčitky. No a prerastie to do takého extrému že bud(pri anorexii) neješ temer nič alebo vôbec nič, alebo pri bulímii sa ti striedajú obdobia - bud neješ nič alebo sa preješ a vyzvraciaš to. No a potom to je aj vidieť - už na pohľad máš podváhu a telo začne bojovať, alebo lepšie povedané, prehráva boj - padajú ti vlasy, kazia sa ti zuby, stále je ti zima, trasieš sa, si unavená, môžeš mať búšenie srdca a ostatný ti hovoria: už nechudni, priber - ale ty v zrkadle vidíš stále tú tučnú. Preto treba počúvať ľudí, lebo pri týchto chorobách oni vidia tú pravdu čo tyy nedokážeš vidieť...