Connov syndróm (Primárny Hyperaldosteronizmus)

Príspevok v téme: Connov syndróm (Primárny Hyperaldosteronizmus)
PharmRamon

Ahojte, rád by som sa dozvedel čo najviac o primárnom hyperaldosteronizme. Poprosím aby ste vynechali rôzne všeobecné definície skopírované z netu.
Ak máte nejaké info, poprípade viete odporúčiť lietartúru alebo ak sa tu niekto nachádza s týmto problémom budem veľmi vďačný ak zaraeagujete.
Prajem pekný deň.

alja

Ahoj, mne asi pred mesiacom diagnostikovali po nekonečných vyšetreniach primárny hyperaldosteronizmus spôsobený adenómom ľavej nadobličky. V máji idem na operáciu. Bola som poučená, že po odstránení nadobličky (inak sa sa liečiť nedá) človek je normálne činný, len asi mesiac po zákroku - kým sa organizmus spamätá, sa berú hormóny kortikoidy. A prípadne pri nejakých vážnejších operáciách v budúcnosti je potrebné na túto diagnózu upozorniť.

RNG

si si isty, ze sa jedna o primarny?Ten je podla lekarov totiz sposobeny tumormi. Sekundarne maju viacero moznych pricin.
Tu uvadzam sice z netu ale od reputabilnych lekarov endokrinologov:
www.nlm.nih.gov

..... V spojitosti s tym spomeniem hlavne enzymi, jod, a betaglukany, to su totiz prostriedky na priame ci nepriame odstranenie rozneho zamorenia a neziaducich tkaniv v tele. Ak sa jedna ale o sekundarny, treba adresovat priamo jednotlive mozne priciny(pecen, srdce,cirkulacny system, ladviny)

farmaceutka

Konkretna kniha? Hocijaka medicinska endokrinologia vacsieho rozsahu:-)))
Pokojne hladaj dalej niekoho s touto diagnozou, len to ma zarazilo, ze kolega si nevie zohnat literaturu...

PharmRamon

Nemám problém. Skôr ma zaujíma konkrétna kniha. Všade nachádzam len o diabete melitus. Bol som aj v knižnici pozrieť, ale nič konkrétne.
A taktiež ma zaujíma nejaká osobná skúsenosť, ako taký človek vlastne žije. Aké má obmedzenia a pod.
A myslím že to mi podá najlepšie človek, ktorého tento syndróm postihol milá moja kolegyňa.