čo mi to môže spôsobiť???

Príspevok v téme: čo mi to môže spôsobiť???
timea85

ahojte, chcela by som sa opýtať, čo mi môže spôsobiť dlhodobé užívanie liekov na chudnutie vydávaných na predpis. užívam ich viac ako 1,5 roka a neviem si od nich odvyknúť. mám strach, že bez nich hneď priberiem. lekárka ma pozná už dlhé roky, tak k nej nechcem ísť na krv, lebo ak by nedopadla dobre, tak by som si od nej dosť vypočula a mala by potrebu hľadať príčinu. ja by som ju vedela, ale nemohla jej povedať a to by ma privádzalo do stavu šialenstva. dajú sa niekde urobiť krvné rozbory na vyžiadanie? v nejakom súkromnom centre? existuje niečo také? fakt, že ich tak dlho beriem vám môže pripadať, že som voči zdraviu ľahostajná. ale to nie. len chcem, potrebujem chudnúť. ale zároveň by som bola zvedavá, čo to po tej dobe spôsobilo. užívala ste niektorá takéto lieky dlhšie, ako je odporučené? ďakujem za odpovede

silvus

Timea, aj ja som brala tie lieky (Adipex, Meridia, Xenical), ale každé len 2-3 týždne, lebo je to veľké klamstvo, neschudla som ani deko, tak som ich vysadila a vyhodila alebo predala ďalej. Pri tom Adipexe som sa cítila strašne zle, je to vraj smrteľne nebezpečný liek, ja krava, vyhodila som zaň 3000 korún a za ostatné tiež. Ja som na lieky na chudnutie pomíňala už asi 20 000 korún!

nikus

Ahoj Timea, klikni si cez google na preventívne prehliadky alebo centrá, podľa toho odkiaľ si. Tam sú kontakty, skús si tam zavolať. Pokiaľ sa cítiš dobre, asi ti nespôsobili tie lieky nič vážneho, možno len akúsi psychol. závislosť. Nemyslím si, že by si mala pribrať, ak ich vysadíš, oni totiž viac sľubujú ako účinkujú. Ka sa príjem rovná výdaju energie, nemáš prečo pribrať..je to len v hlave..