Dobry den! mam 21 rokov a chcela by som sa spytat,ci nemate skusenosti s refluxom zlce do zaludka, nedokonale sa uzatvarajucim pylorusom a zvysenou motilitou tenkeho creva.okrem toho mam asi mesiac bolesti brucha v oblasti pupka,a pod nim,a na lavej strane.absolvovala som patricne vysetrenia,avsak co sa tyka liecby,tak mi doktori nic nepovedali.vraj len nemam jest cukor,tak by ma zaujimalo,ci nemate vy nejake info o tom,ako sa to da liecit a aj blizsie informacie,co to znamena,ze mi zistili tieto veci.takisto mam problemy s plynatosotu nadmernou a zvysenym cholesterolom,ktory vsak kolise (raz je ok,a raz je zvyseny).od 17tich som kontrolovana na endokrinologii,lieky neberiem.
velmi dakujem za vase odpovede!
reflux žlče + dalsie potiaze tykajuce sa brucha
v modernej strave nasej civilizacie mame ovela menej vlaknin, nez nase telo potrebuje. Kedysi ludia jedli celozrnne produkty, tj spolu s otrubami aj vrchnou supkou dokonca. Naviac jedli rozne korienky, takze malo prijem vlaknin 50 az 100 gramov. Dnes mnohi maju aj pod 10 gramov denne, co nestaci na cistenie criev a odpratavanie zlce. Tak mame rozne zazivacie provlemy, ktore mozu viest az do serioznych chorob, ako zapaly zaludka, criev, crohnova choroba atd.
Vsetky plevy a otruby su pre nas zdravy a dobry zdroj vlaknin. Niektore potrebujy varit, lebo su prilis tvrde a "skrabave",(psenicne, razne, ovsenne)
niektore su vhodne tak ako su a rozpustaju sa vo vode vyborne ako napr plevy skorocelu indickeho( Isphagula, psylium, kha-kha) a podobne ako ovocne pektiny vyborne cistia a absorbuju toxiny, zlc a stimuluju preistaltiku(pohyb criev a vyprazdnovanie sa).
Ludom s traviacimi problemami radim brat lyzicu psylia denne(mozu si to rozdelit na viac davok alebo zamiesat do jediel, treba k tomu pit hodne vody,)
ahojte,smiem sa spytat mate hlad,lebo ja mam tiez ten reflux zlce a preto nepocitujem hlad :-) a ak ano tak len v noci sa zobudim a musim sa najest...nemate niekto s takym niecim skusenosti???
Mam ten reflux zlce tiez.Ono je to vlastne aj zapal.Nezaviera to.Okrem toho,ci Ti poradil RNG,mne poradili skrabkat jamku 2-3 minuty oocas hlavneho jedla caz odev.Jamka je v strede pod hrudnou kostou.Skrabkanim sa vylucuje latka,co je zodpovedna za kontrakcie zaludka,vylucuje sa aj viac traviacich stiav.Psenicne otruby vraj viazu zlcove kyseliny.Robim si obcas tento recept-Uvarim 5 lyzic psenicnych otrub/asi15-20 min/vo vode,aby bolo redsie ako kasa,potom pridam najemno postruhane jablko,este trochu povarim,potom je uz kasa.Ked vychladne zjem.Vyskusaj.Len o otrubach som citala,ze by sa nemali konzumovat dlho,ale som si nezapamatala preco.Na zdravie.
.
leelo, ako som povcedal, pre nedostatok kyselin v tebe jedlo hnije a nie travi sa a z casu na cas sa tych hnilobnych latok nazhromazdi tolko, ze sa telo krcovite z nich snazi zbavit. Postupne ti to povedie z permanentnemu zapalu predrazdenych criev=Crohnova choroba a ta sa len zhorsuje.
Ako som viackrat uz povedal, na vsetky traviace problemy treba vlakniny,kyseliny, enzymi a probiotika, pripadne kratka kura na znicenie parazitnych mikrobov v crevach.
mavam zltu stolicu...striedavo redsiu a potom zapchu ktoru hned nasleduje riedka stolica...velmi objemna...
mate niekto info o tom, cim by to mohlo byt? ked mam tu riedku stolicu ktora nasleduje hned po zapche,mavam velke krce pri vyprazdnovani a citim sa potom velmi unavena...
NEDOSTATOK kyselin v zaludku umozni kvasenie a hnitie potravin, ktore pokracuje aj do criev, pricom sa vyvija plno plynov zatlacajucich obsah zaludka do pazeraku(pala) a obsah vrchnej casti criev do zaludka(reflux zlce). Zaludok je stavany vyborne na velke koncentracie zaludocnych kyselin, ale nie na splodiny hnitia(toxiny) ani na silne alkalicku zlc.
tak dneska rano o 6:00 so msa zobudila na neznesitelne krce v zaludku.bola som hrozne hladna a mala obrovsku chut na maso,tak som zjedla 2 bravcove masa s rozkom...krce ustupili ale bolest v zaludku neodznela.merala som si aj teplotu, 37,1. citim sa unavena stale a mam potrebu spat...nic za den nestihnem poriadne,pritom mam vela veci do skoly...neviem co mam robit,prosim pomozte ak viete...