Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

stalo sa aj vám?

Príspevok v téme: stalo sa aj vám?
katarína27

mala som maximálne vyťažené dva týždne. prišla som totálne vyšťavená z práce domov a už je to tretí deň čo prežívam ako keby menší kolaps. prudké búšenie srdca, ktoré sa akosi nevie upokojiť, pocit zvierania a ťažšieho dýchania, problém so spánkom. dala som si acylpirín, ktorý mierne pomohol, ale keďže problémy stále trvali, zašla som do lekárne. poradili mi Magnesium v šumivých tabletách, 2X denne, tak to som dnes absolvovala. ale neviem, stále sa akosi neviem upokojiť, tie stresy čo boli už mierne ustúpili, ale ten dôsledok z nich stále pretrváva. nevedeli by ste mi prosím poradiť niečo na ukľudnenie? myslíte, že po užívaní nasledujúceho Magnesia sa mi po pár dňoch uľaví? chcela by som sa opäť dať do formy, lebo takýto stav ma vyradil z bežného života. ale beriem, má to byť pre mňa upozornenie, aby som sa šetrila a brala si toho menej na plecia. stalo sa aj vám niečo podobné?

ivka.

mariaa, dakujem, ale ono to nie je také ako stres, že má problémy v práci
atď. on je nepokojný, nie nervózny.
stále má niečo robiť a vybavovať.
-
!!! ja vie, že oddych a relax je len krátkodobá pomoc. donútim ho poobede si na chvíľu ľahnúť, deti sa potichu hrajú v izbe. on vstane je to OK a za hodinu už že ide na stavbu, lebo musí to a to / aj keď by to počkalo do zajtra/ , medzitým mu volá kolega, že niečo potrebuje, otec niečo chce...
večer príde sadne si k PC robí si papiere. a je to dokola. plná hlava starostí. tiež sa bojím, že dostane infarkt alebo porážku..

!!!

ivka, ja tiež veľa pracujem a relax a oddych mi pomôžu len na krátku dobu.
tiež som vyčerpaný a bral som magnézium a uklúdňujúci čaj a nepomohlo. Potom som začal pociťovať a fyzickú únavu: bolesť svalov, krížov, tŕpnutie rúk.. tiež by som potreboval poradiť, nejaké dobré vitamíny alebo lieky na posilnenie, na to aby som vládal, a bol pokojnejší. Bojím sa že dostanem infarkt alebo porážku, alebo niečo iné.

amika

toto vyzera na "vyhorenie" a nemusi to byt zo stresu iba v praci,stava sa to aj v tazkych zivotnych situaciach,zazila som a nastastie som nemusela brat ziadne tabletky,mne pomohol psycholog,chodila som k nemu na par verbalnych terapii.

sunnie

ja som taka ista a preto sa mi to takto vypomstilo. zo stresu a vycerpania mi zacali depresie a panicke ataky (ktore sa vyznacuju prave priznakmi co spominas napr. busenim srdca, pocit na odpadnutie, nemozes dychat, citis uzkost atd.) niekedy ti organizmus zacne strajkovat, aby si si uvedomila ze ides nadoraz. skus pripadne nejaky relax, masaze na uvolnenie, prechadzky, cvicenie a pod. mozno ti to pomoze sa trosku odreagovat a dobije ta to energiou.

ivka.

pri tejto téme sa aj ja chcem opýtať?
môj manžel má 38 rokov. v práci výva veľmi vyťažený a ešte aj doma ho otravujú telefonátmi. staviame rodinný dom a s tým sú tiež obrovské starosti. Máme 2 malé deti, ktoré sú dosť živé a stále na ňom visia. Je dosť vyčerpaný,
ustatý a nepokojný. Aj nervózny ale viac nepokojný. Nevie sa ukľudniť, stále čaká, že kto ho kedy zavolá, čo zas budú od neho chcieť, stále myslí na stavbu, čo treba dnes urobiť, čo zajtra. Bojím sa o neho, lebo týmto tempom si asi ublíži. Pomáham mu ako sa dá, aj mu pokúšam dopriať relax a oddych. Nepoznáte niejak´é vitamíny alebo lieky na posilnenie, proti vyčerpanosti, a proti tomu, aby sa mu niečo nestalo? Šumivý magnézium som mu dávala, ale asi je slabý, lebo mu nič nerobil. prosím poraďte. ďakujem veľmi pekne za odpovede.

katarína27

ďakujem, sunnie. ja viem, že dlhodobý stres máva zlé následky, ale občas sa proste nedá. som takej povahy, veľakrát neviem povedať ľuďom nie, v práci robím aj za iných, snažím sa aby vždy všetko klapalo a potom príde ten nával a zrazu nemôžem ďalej. budem sa snažiť brať si toho menej, len teraz ma hlavne trápi sa z tohto stavu čo najrýchlejšie dostať, lebo ten pocit je veľmi nepríjemný.

sunnie

samozrejme, ale ja som z dlhodobeho stresu skoncila na liekoch. snaz sa aby to u teba az tak daleko nedoslo. na zaciatok mozno pomoze to magnezium a zvolnenie tempa. vela stastia.