Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

sedimentácia

jajkafr

ahojte
hodnoty ktoré tu každý uvádza sú iné... rovnako sa hodnoty líšia aj literatúrou... čo literatúra to iné hodnoty... v jednej sa píše u mužov 3/6 v inej 4/8.... ja sa riadim sedimkou z oše techník tam je hodnota u mužov 4/8 a u žien 6/12 (prvé číslo je za prvú a druhé za druhú hodinu)
Ig
to, že ti odčítali sedimku za 5 min. je tým, že niektoré stojany sú na rýchlu sedimku tak sa odčítava tuším po 5 a 10min. pipeta sa neukladá rovno ale do určitého uhla tuším 45°preto to klesá rýchlejšie a rýchlejšie sa to odčítava... sú aj stojany kde sa sedimka odčítava po pol hodine... ale vždy sa to berie ako po hodine a po 2 hod. :)

lg

ahojte mne robili sedimitaciu a vyslo mi FW 5 co je normal pre zeny. Chcem sa opytat ak ma niekto s tym skusenosti ci to je ok. Inac to trvalo asi iba 10 minut a bolo to hotovo. Dakujem

dadulik

Ja si tiež myslím,že 22/48 nie je v pohode. Je tam nejaký zápal. Tak ako sme tu písali pred niekoľkými dňami: u mužov 8-10 a u žien 10-15.

delphia

jablonkaa jedna vec je, co napise jedna encyklopedia, a druha ,ake hodnoty sa v lekarskej medicine povazuju za normalne, a ktore uz za patologicke ;)

jablonkaa

delphia, precitaj si napr. en.wikipedia.org
je tam uvedene okrem ineho aj to, ze s vekom sa hranica sedimentacie zvysuje a za normalnu sedimentaciu je mozne povazovat hodnotu za hodinu, ktora je mensia alebo rovna (vek plus 10 u zien)/2.

delphia

jablonkaa hodnoty, ktore uvadzas nie su v pohode. hodnota 22/48 je jednoznacne zvysena sedimka, ktora signalizuje zapalovy proces v organizme. menstruacia nema vyrazny vplyv na sedim.

jablonkaa

hodnota sedimentacie pre zeny je v limite cca do 22/48. takze petuska je to v pohode. zvysene hodnoty su napr. pri menstruacii, tehotenstve, alebo aj zapaloch, anemii alebo vaznejsich ochoreniach. musela by sí vsak mat hodnoty vyraznejsie zvysene.