mam strasnych rodicov...

Príspevok v téme: mam strasnych rodicov...
nanaa

ahojte mam uz skoro 20 rokov a taky problem pre ktory trpím uz velmi dlho. moji rodicia, a vlastne cela rodina,poznate tie dodinne vztahy nie?ale teraz ide o to ze moj otec je alkoholik uz asi od mojich 6tich rokov pije skorokazdy den, uz aninevie co rozprava , hanbim sa za neho , mama je z toho uz chora a nervy stale je nervozna a ja si to vzdy odskacem potom sa pohadame, dlasia vec je ze uz nemam 10 rokov a ked som prec vola mi kde som a kedy pridem a co mam upratovat atd. pritom ked mi povie vzdy jej pomozem ale jej sa zda malo ,alebo som to podla nej "odflakla" , dalej mam sestru o 3 roky starsiu , strasne sa neznasame lebo chce byt lepsia ako ja pred mamou, pride za nou a zane na mna kydat doslova potom sa koli tomu pohadame. ja neviem ci je chyba vo mne alebo ona nevie pochopit ze nieosmmale dieta a ze ako si ja zariadim zivot taky ho budem mat, strasne ma podcenuje a niekedy zhadzuje :( je mi z toho nanic nevychadzam s roddicmi vobec, kamarakty a ja to je strasny rozdiel aky maju ony vztah s rodicmi.neviem co mam robit ? ako jej to mam vysvetlit ked sa na mna urazi a zacne mi vsetko vycitat a zvelicovat a vsetko co jej poviem sa jej dotkne?(mamy) , mam priatela uz nejaky ten mesiac no u nas este nebol ani ho domov zaviest nechcem, nechcem jednoducho sa bojim a je mi z toho strasne. a este k tomu ked mame vztah na dialku, bohuzial on ma s jeho rodicmi uz zoznamil. ale ja neviem ci mu to mamnejako vysvetlit alebo? iba som mu povedala ze nevychadzam s nimi dobre. bojimsa ze koli tomu ma opusti a vykasle sa na mna. pretoze u nas v rodine to nieje tak ako u nich. tam su vsetci zadobre,no u nas len same hadky...najradsej by som sa odstahovala a ked som to povedala mame tak sa na mna urazila, ale co potom chce ked jej vadi aj to ze som doma a a ked som prec vola mi a kontroluje ma ako 10 rocne dieta? da sa vlastne nejako pomoct?

leerka

ak by sa priatel na teba vykaslal len kvoli tomu aku mas rodinu, bol by zbabelec... viem ako ti je, ani u nas to nebolo idealne v tom case ked som zacala chodit s mojim priatelom, aj ja som sa hanbila predstavit ho hlavne matke, lebo ta pila asi 25rokov..... nevedela som v akom bude stave a ako priatel na to zareaguje.... ale bral to normalne..... teraz sme spolu uz styri roky, matka bola na lieceni a uz je 2roky cista , takze sme radi, a aj s nami byva..... ale samozrejme problemy nas neobchadzaju.... zase sa potom stalo nieco ine, ale to je vsetko iba slaby odvar toho, ze matka pila vela rokov a zneprijemnovala nam vsetkym zivot.... a este jedna vec, ani jedna rodina nie je dokonala a kazda ma neake problemy...........

ivkaxxxx

aha.si na strednej.no moja, ti rodicia sa nezmenia, ani sestra...viem co hovorim.porozpravaj sa s priatelom.ked ta ma rad pochopi to.inak sa popytaj na socialnom, myslim, ze by si mohla dostat nejake peniaze od statu ked odides.plus najdi si brigadu.inernat stoji cca 400 kc, plus jedlo...

ivkaxxxx

ahoj.chapem ta a podobne som prezivala...skus odist z domu.chodis do skoly?porozpravaj sa s priatelom.ja som sa porozpravala s kamaratkou a ta mi poskytla, teda jej mama domov u nich.

nanaa

lenze ja este stdudujem somna strednej este posledny rok,keby sommala moznost a staly prijem penazi odstahujem sa bez vahania.. ale nejde to len tak :( mozno o rok len ja uz nevladzem naozaj

kikulka

nanaa priateľovi to vysvetli tak,ako si to napísala na toto fórum,pre toto ťa neopustí,ale lepšie ťa pochopí...a ak máš kam odísť,tak odíď,nie je to ľahké,ale ani život čo žiješ teraz nie je práve najlepší

zzzz

neviem či pracuješ,alebo chodíš do školy,v každom prípade sa čo najskôr odsťahuj a priateľovi o tom všetkom povedz,o rodičoch o vašich vzťahoch a sleduj jeho reakciu.Podľa toho usúdiš či je tvoj priateľ ozajstný priateľ.Nemáš oporu vo svojej rodine a to je to najhoršie a nemáš ešte starých rodičov,možno by vedeli poradiť.Veľa šťastia

lenuliatko

ak mas kam odstahuj sa a co najdalej.len tak si mozno uvedomia ze im nacisto sibe.a priatelovi to povedz.pravdu co s au vas deje.urcite ta podpori ak sa lubite a nebude na teba naliehat aby si ho snimi zoznamila a tebe to nebude uz blbe sa vyhovarat stale.

fraisee

priatela rodicom nepredstavuj, aspon sa nebudes hanbit, brat sa este nejdete tak je to aj tak jedno. byt tebou, zbalim svestky a vykaslem sa na nich vsetkych. ked budes prec, pridu k rozumu a budes pre nich vzacnejsia.