Ahojte, doteraz som byvala doma, no prestupila som na inu skolu a byvam na intraku. Mam svoj "rezim" co znamena asi 3 jedla denne, na obed pripadne veceru potrebujem mat nieco teple, co ma zasyti, doda mi energiu a pocit, ze som najedena. Ak to nemam, som nervozna, nesvoja. Proste zeleninovy salat alebo len polievka pre mna tieto poziadavky nesplnaju :(( Co jedavate vy? Nejake rady? Vopred za ne dakujem a prosim vas, neraddte mi "proste sa prisposobit", pretoze bez mojho "rezimu" to nezvladam... :)
ako sa NORMALNE stravovat na intraku?
noo ja som mavala napr. skolu vacs. tak, ze som obedy nestihala. tzn. jedalen vydavala obedy cca 3 hodiny, a ked mas pocas tych 3 hodin prednasky.. :( , tak si rada ak stihnes cez prestavku vlassky salat.
sveltana6: Ale da sa aj na intraku normalne stravovat. Len si to treba vediet zariadit. Ja mam na ranajky nejaky rozok alebo chlieb s niecim, ak nemam doobedu skolu, tak si dam aj desiatu (jogurt, ovocie), obed mam v jedalni (normalne varene jedlo aj s polievkou) a vecera tiez nejaky rozok, chlieb. Takze da sa to :-)
veď choď na obedy v škole alebo na intráku
odporucam tiez jedalen (aj ked ani tej sa neda vzdy prisposobit), pripadne su take lacne restiky, kde zozenies lacne menu (podla toho kde studujes) a dalej odporucam navarit si doma, zobrat na intrak a ohrievat v mikrovlnke. chladnicku mate urcite. ale tu su vsetky rady nanic, pretoze viem, ze normalne sa stravovat na VS sa aj tak NEDA!
A to na internate nemate jedalen? Ved si tam mozem dat normalny obed. A jedno teple jedlo mas vybavene.
nie nie ja som to nemyslela tak, ze musim mat 3 velke jedla za den :) Ved ja viem, ako sa spravne stravovat. Skor ze vdy musia byt ranajky, a na obed alebo veceru nejake teple jedlo. Jasne, ze si varim, ale zas nemam tolko casu aby som 1,5 hodiny vyvarala a jedla ako doma. Skor ak mas nejake konkretne napady :)
a preco si nieco neuvaris? napríklad kuracie maso, ryzu, rizoto.......stridat, ved predsa je vela jedál a aj zdravych ktoré mozes vyskusat a tri jedlá za den a poriadne sa najest, to neni dobre.
radsej 5 jedálô denne a to sýte ranajky, lahká desiata: ovocie, jogurt, sýty obed,
lahký olovrant - ovocie, oriesky, a lahká vecera ktorá nezatazi trávenie, najme pred spaním asi 2 hodiny nejest, a tá lahká vecera - kuracie prsia, zelenina, alebo rizoto, alebo nejaké volské oko....
je tolko variácii a aj zdravých...