Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Predpísanie antikoncepcie

Príspevok v téme: Predpísanie antikoncepcie
lucia54321

Prosim poradte mi lebo si idem dat po prvy krat predpisat antikoncepciu k doktorovi a neviem ako to bude prebiehat, len mi vravel nedavno ze so mnou absolvuje 30 minutovy rozhovor a bude sa pytat na nejake rodinne ochorenia a ze by som nemala mat manstruaciu alebo uz neviem presne. Prosim poradte mi lebo chcem vediet co ma caka ked tam pojdem a na co sa pripravit a pod. vopred dakujem

ANGEL-DEMON

senorita... pravdu pišeš... ja som to zrala 4 roky... 5 rokov čo to uz neberiem no stale mam problemy s ciklom a take priznaky co som predtym v zivote namal.. krama som mala od 13 ako hodinky, bolesti som nemavala, kozy ma nebolievali, ziadne PMS nič...
ako som to zacala brat , potom vysadila, nastali problemy.. krvacanie 2 mesiace-špinenie.. po noretisterne to preslo ALE jebalo mi fajne z toho noretisteronu, že by som dakoho zabila... zachvaty zurivosti som n´mala, nenormalne nervy... mala som chut porozbijat vsetko kolo seba... ani som ho cely nedobrala, hned ako som prestala krvacat som to vysadila,... gynekolog mi chcela dalsi napisat odmietla som... nejako sa to da ale obcas mam take ze cely mesiac ma bolia kozy, nafuknute ako balony, o 2cisla väčšie..., alebo nemam 5-7 dni normalne kramy ale len 2 tyzdne spinenie... a take ze jeden den mam, druhy den nie, potom zas.... ale pritom ked mi bral krv na hormony vsetko vraj OK... chcel mi dat hak-odmietal som , nebudem to brat do menopauzy.. a kozy som si davala zmensit na vlastne naklady pochynujem ze by mi to on zaplatil ked by mi narastli zas... staci ze mi o cislo narastli pocas brania hak... odkedy som vysadila je to v norme... aj ked nie je,..
*
pred zacatim uzivania hak ako som pisala od 13 - 19 rokov som mala pravidelne ako hodinky, bez nejakych bolestí, ani prsia ma nebolievali, ani PMS, ziadne pichanie, tlaky v podbrusku, mavala som slabe 5 dnove kramy..
**
čiže NEžERTE TO SVINSTVO
**
ked chlap nechce čapičku nech si to svinstvo žerie sám...
a su aj ine formy antikoncepcie...
ja preferujem pharmatex + partner nech aspon pozor dava ked je lenivy dat si gumu...

senoriita

Zdravim Vás, na temu predpisať alebo nedať si predpisať HAK?
Gynekolog mi predpisal bez toho aby mi urobil odber krvi Belaru ze vraj ta je dobra nepribera sa a nema caste nežiadujuce ucinky. Po uzivani Belari ihned som pocitila zvacsenie prs o jedno cislo. Po prvom roku uzivania sa zacali postupne pridavat neziadujuce ucinky:
priberanie, pocit tazkych noh, opuch noh az doslo ku krcovym zilam, naladovost takaa ina ne ako mi zeny na ktoru sme zvyknute :) aby nebolo malo toho tak na prsniku ktory pred uzivanim HAK bol vzdy poriadku bo roku nebol objavila sa tam cysta preto lebo lekari vedia ze HAK skodi posielaju na pravidelne kontroly usg prsnikov. Nejako som si myslela ze to prejde ale neziadujuce ucinky pribudali. Rozhodla som sa vysadit na 3 mesiace Belaru a zrazu mi neziadujuce ucinky sa neprejavovali a tak som isla k lekarovi a povedala som mu co vsetko po roku sa deje urobil mi krvne testy ktore Vam maju urobit ihned pred predpisanim HAK. Samozrejme vysledky boli zle ze mam zrazanlivost krvi poslal ma na Hematologiu odpoved bola jasna povedala mi lekarka neberte to svinstvo!!!!! ste zdrava zena a sama sa chcete zdravotne znicit ano skodi Vám HAK a mohla som dostat trombozu. Mozno si poviete ze kazdy ma iny organizmus a nie kazdemu HAK moze skodit to neni pravda lekarka mi vysvetlila co vsetko obsahuje to svinstvo a ze je otazka casu ktory organizmus za aky cas zareaguje niekto po roku niekto po 10 rokoch sa prejavi neziadujuci ucinok ktory moze mat velmi zle nasledky . Rada pre všetky zeny ktore uvazuju urcit nepredpisavat si HAK!

escap

Treba si uvedomiť, že žiadna antikoncepcia nie je 100 %-ná. Tou je len jediná - a to sexuálna zdržanlivosť.
Aj keď názov hormonálna antikoncepcia navodzuje dojem, že pôsobí len na zabránenie počatia, v skutočnosti pôsobí aj abortívne, čiže môže spôsobiť raný potrat. Ak totiž zlyhá antikoncepčný účinok HAK (blokovanie ovulácie a zmenšenie priepustnosti hlienu krčka maternice pre spermie) a dôjde k počatiu, nastupuje potratový účinok HAK, ktorý oplodnené vajíčko vypudí z tela von.
Dieťa počaté v tomto prípade zvyčajne zomiera v 7. – 8. dni života. Pokiaľ totiž nedôjde k jeho zahniezdeniu vo výstelke maternice, zahynie po spotrebovaní vlastných zásob živín.

Preto žena, ktorá užíva HAK, si nikdy nemôže byť istá, či v danom cykle nespôsobila smrť svojho týždňového počatého dieťaťa. Si pripravená prevziať za to zodpovednosť pred Bohom?
To, že aj s HAK sa dá otehotnieť dosvedčujú prípady žien, ktoré napriek správnemu braniu HAK otehotneli. V týchto prípadoch zlyhal nielen antikoncepčný, ale aj potratový účinok hormonálnej antikoncepcie.
Sex nie je zábava či hra. Milovať sa s niekým znamená stúpiť na posvätnú pôdu vzniku nového života. A ak sa nový život počne, nikto ho nemá právo usmrtiť - či už cez HAK, tabletku po alebo umelý potrat.

ema1175

chcela by som sa spytat,ci treba aj rodica pri predpisovani HAK (16 rokov) a ci bude gynekolog informovat o stave pacienta rodicov (telefonicky) alebo si to mozem vybavit sama a on by mal dodrzat lekarske tajomstvo...ako to vlastne je?Na nete pisu,ze do 18. rokov treba zakonnneho zastupcu

Dakujem :-)

Inner

Ak ti mozem poradit, tak sa naozaj HAK vyhni, ak ti to netreba. Neviem vsak, pre aky dovod ju chces. Mne osobne nesadla ziadna antikoncepcia a tie dni v mucivej bolesti, hlavne migreny co som mala mi zato nestoja. Su vsak aj baby, ktore s antikoncepciou problem nemaju.
Zvaz to, ze je to velky zasah do tvojho tela aj zdravia. Navyse to "zabrzdi" tvoje vajicko, nebude dochadzat k ovulacii. A to po cele tie mesiace, co budes hak brat. A to predsa pre zenu prirodzene nie je. Pozorne pocuvaj gynekologa a nechaj si vsetko vysvetlit, aby si sa vedela rozhodnut tak, aby si to potom nelutovala.

sniky

Ahojte

Chcela by som sa spýtať
či je nutné aby rodič bol pri predpísaní antikoncepcie,ak mam 16rokov
vopred Ďakujem za odpoveĎ

lucia4321

sdlasdk

dakujem pomohla si mi, hl. s tymi ochreniami na ktore sa ma bude pytat a ake dalsie otazky mi este moze dat? su aj ine alternativky ako je HAK?

sdlasdk

Je lepsie tam ist skorej rano a nalacno kvoli tej krvi ... samozrejme ze nie pocas mens, to by sa mu zle vysetrovalo ... pytat sa bude zrejme ci ty/niekto v rodine nema cukrovku, problemy so srdcom a krvnym obehom, nadorove ochorenia a podobne - vsetko co suvisi s vedlajsimi ucinkami HAK ... v mojom pripade to vsak trvalo tusim tiez len par minut, stacil rozbor krvi z nedavnej doby a ani vysetrenie nebolo ... no hak je dost svinstvo, ak nutne nemusis, neber to, alebo len par rokov .. ja som uz tiez radsej prestala ..