Bolave dasna

swistica

Pouzivat roky rokuce pastu proti paradentoze tiez nie je znamenim zdravej ustnej dutiny. Jednak znacky treba striedat, lebo telo si na ne zvykne a budu menej ucinne a jednak ak problem s dasnami pretrvava, tak je zle nieco ine. Takmer vzdy je problem s hygienou. A ano, vsetci si povieme, ze ved zuby cistime 2x denne kefkou, nitou, drahou pastou atd.Ale velmi casto je problem v technike. Roky nemusime vediet , ze cistime zle. Mne pomohlo, ked mi zubarka ukazala techniku a este dost som si pozerala navody na internete.

Pasta

filipkooo, lepšiu hlupost som nepočul. Ja používam roky rokuce Parodontax, inú pastu nechcem ani vidieť. Používam najjemnejšie zubné kefky plus medzizubné kefky ako aj Ty. A tiež aj solo kefku. Moja zubárka ani dentálna hygienička nemá nič proti tejto zubnej paste. Čudné. A dostal som sa z hroziacej paradentozy...Ďasná aj ústnu dutinu mám tip top. A to som absolvoval náročné čistenie a liečenie proti paradentóze u renomovaného zubára. Takže ja lepšiu zubnú pastu ako Parodontax nepoznám.

filipkooo

+ gél Corsodyl určite nie, pretože pri dlhšom používaní farbí zuby, osobne neodporúčam používať žiadny gél, stačí pasta + ústna voda. :)

filipkooo

Treba si kúpiť zubnú pastu Lacalut aktiv, ústnu vodu Lacalut aktiv. Používať zubnú kefku s ultra tenkými štetinkami (najlepšie Curaprox) zaobstarať si medzizubnú kefku - vždy večer pred samotným umývaním zubov si vyčistiť medzizubné priestory pri ďasnách. A postupne by to malo ustupovať, mne to veľmi pomohlo a navyše Lacalut aktiv je jedna z najlepších pást proti ďasnám, určite nie pasta Parodontax, to osobne neodporúčam, dokonca ani moja stomatologička. :)

Ananaska

Vie mi niekto poradiť ???? Ďasna pri dolných predných zoboch mám akoby poškodené, niesu zapálene, opuchnuté ani stiahnuté ...skôr to vyzerá tak akoby som ich mala sem-tam zarezané, akoby sa mi na určitých miestach lúpali (znie to divne :D ) Akoby som si do nich s nechtami porobila šrámy ... neviem čo s tým :(

RNG

Zla mikroflora v ustach, tj skodlive mikroby ti mozu vyvolat zapaly dasien, kazenie zubov, zly dych a podobne. Na trhu su ustne probiotika/oral probiotics, co tuto zlu floru nahradia uzitocnou, co ti ochrania zuby, dasna a dokonca zvysia imunitu.

alexxxxxaa

Simka,

Presne tento problém s uzdičkou, aký máš Ty, som mala aj ja..
Neboj sa..pichnú Ti njekciu, nič nebudeš cítiť..Mne tú uzdičku rezali už ju tam nemám..prvé dni to bude možno bolestivé, ale samotný zákrok nebolí :) Necítiš..

simka111

Ma niekto rovnaky problem ako ja? Uzdicka pri dolnych zuboch je vysoko,preto mi stahuje dasno,ktore je uz dost nizko.Zubarka mi vravela,ze uzdicku treba trocha nadrezat.Ide o jednoduchy zakrok?? Ako prebieha??
Dakujem