Mziky pred ocami, zrnite videnie

Príspevok v téme: Mziky pred ocami, zrnite videnie
cloode

Zdravim:)

Mam taky jeden problem, a nejak mi s tym nikto nevie pomoct.
Pred ocami totiz vidim mziky. Take male ako keby iskricky, ktore sa zjavia a miznu, ako taka prskavka.
Vidim to iba na bielom svetlom povchu a na oblohe.
Proste sa pozriem na oblohu, mieste kde sa presne divam je normalne, ale okolo mi proste poskakuju tie iskricky.
Dopocul som sa, ze je to udajne kvoli krku, stuhnute svalstvo, pricviknute nervy a to drazdi oci atd atd...
Zacalo to pred rokom, ked som v skotsku musel stat 8hodin v robote, a potom doma cvicil zo zavazim na krku.
Maserka mi povedala ze sa mi posunul stavec a to mi tlaci na neviem co.
Ma s tym niekto skusenosti? Lebo ja mam pocit ze som asi jediny komu sa take nieco deje:(
Este by som snad dodal, ze celkovo vidim tak zrnito, ako ked zrni televizor, ale samozrejme nie tak silno, to zrnenie ani nepocitujem, ale je tam.
Mam 23 rokov, som inak zdravy, sportujem, viac menej zdravo jem a nechcem zvysok zivota stravit s mzikami pred ocami...
Budem vdacny za kazdu radu, alebo aspon rad spoznam aj inych ludi co maju to co ja, spolocne sa skor na nieco pride:)

Lion30

Poskodene krcne stavce z toho cvicenia...

Alebo nejaka infekcia ako pise Nika 82. Ale nemusi to byt samotna borelioza ale jej nejaka koinfekcia, najskor bartonella, yersenia, toxoplazma atd... Moze v tom byt i plesen kandida a streptokoky. Ocni ti v tomto pripade nepomozu a ani lekari, nevedia ako na to, nevedia to liecit, vedia akurat tak velke hovno ba ani to. Ak sa ti to bude zhorsovat, necem ta strasit ale mas dost velky pruser... Mal som to same...

Kktiny typu ze to mas psych. povodu ignoruj...

Mrnight

Mám presne tie isté zrakové problémy tj. zrnite videnie, mžky hlavne to vidím na svetlom podklade - biela stena alebo jednoliate svetlé farby, keď sa pozriem na oblohu akoby tam prskal ohňostroj a svetloplachosť (tj. bolesť oči resp. hlavy počas denného svetla). Im Neodkladajte návštevu oftalmológa a ak nič nezistili (čo určite nezistí odporúčam neurológa !!) Mne zistili že trpím sklerózou multiplex a opisované stavy mám trvalé následky prekonej optickej neuritidy. Držím palce nech to nie je to čo zistili mne .

Adoo

Ja mam tiež taký problém presne to isté ale ja nemám žiadne poškodenie krku ani nič podobné ja som zvykol sedieť u počitača velmi dlho a od vtedy sa to objavuje... vidim to na oblohe , v tme, a na svetlom podklade... Skušal si už si dať okuliare ?? ja áno a trošku to pomáha... Ja som mal len tie najslabšie a videl som trošku lepšie tak skus to a potom sa opýtaj očného že či môžeš nosiť nejaké....

Vanilka13

Mam podobny problem so sedemrocnou dcerkou.Najprv som myslela ze budem riesit dyslexiu, lebo ma problemy s citanim, ale potom cistou nahodou som zistila ze vidi farebne zrnenie. Na ocnom jej nic nezistili take co by to mohlo sposobovat, nosi okuliare.Este v skolke mala seknutu krcnu chrbticu, chodili sme na rehabilitacie. Cakame teraz na vysetrenie u neurologa. Ale bojim sa, nechcem aby sa cely zivot trapila so zrnenym videnim.

rena23

Zrnite videnie je castym prejavom depresie, uzkosti alebo larvovanej depresie (ta sa neprejavuje psychickymi problemami - su prekryte telesnymi priznakmi ako bolesti hlavy, chrbtice, brucha, traviace problemy + spominane problemy s videnim a mnohe dalsie). Ak sa Vam problemy objavili po nejakej zivotnej traume alebo mimoriadne vypatom obdobi, pripadne v strese sa zhorsuju, uvazujte aj o tejto moznosti.

janab

Ak máte problémy s očami a videním, tak určite by ste nemali robiť také silové cvičenia akože závažia na krku...preboha!..môže to byť z chrbtice, ale môžu za to aj stresy, alebo aj veľký vnútroočný tlak, či vysoký tlak. Ak sú oči v poriadku, tak treba hľadať príčinu v krčnej chrbtici. chrbtici najviac pomáha oddych ležmo, teda žiadne cviky, ktoré tú chrbticu ešte viac zaťažia. Snažiť sa o uvoľnenie svalstva (jemné masáže) a suché teplo.

Sinue

Ahoj, trpím zrnitým viděním (Visual Snow) plus dalšími poruchami vidění jako je chvění viděného obrazu, světloplachost, afterimages (dlouho vidím to, co jsem viděla před chvílí), černé tečky, mžitky, blikání v očích a po ránu někdy kvojité vidění. Založila jsem o tom stránky. jsou tam veškeré informace, které jsem na netu dokázala najít, přeložené do češtiny. Hledám, co by mi pomohlo. stránky jsou -odkaz odstránený-

NoMyself

Ľudia najprv som čítal cloodeov prvý komentár s tým videním presne to isté ako zrnitý televízor ale ja mam vačší problém ja trpim pravdepodobne derealizaciou a ak to súvisí s touto chorobou tak ju mám isto zle vnímam (zrakovo,čuchovo všetko sa mi zda nerealne a temné a ako keby sa mi všetko snívalo,,, nejdem sa tu rozpisovat ale ako písal ronyxz ze trpel touto chorobou derealizaciou 2 mesiace ale ja ju mám už 8 rokov a teraz som konečne prehovoril Prosím ronyxz napíš ake si mal presné ,,symptomy,, a ako si sa z toho dostal prosím moc mi pomôžeš.