Ockovanie proti chripke

rasto

ja mam s ockovanim zle skusenosti. dal som sa ockovat 2 roky po sebe, oba razy som hned po ockovani mal nejaku kvazichripku ( trochu slabsi a kratsi stav ako pri chripke) a pocas sezony som bol chory priblizne rovnako ako v rokoch bez ockovania.
takze to uz nemienim opakovat, aj ked to lekari tak silne propaguju

marfuška

Kikulka,aké hrozné skúsenosti?ak možeš napíš niečo viac.Záleží aj od toho,kedy sa dáš zaočkovat.Ak si čo i len trochu prechladnutá,tak ochorieš ešte viac.Pri očkovaní musí byt človek 100% zdravý.Ja čo som mala,tak len miernu reakciu v mieste vpichu.Trocha mi to začervenalo ale po 2 dnoch to bolo OK.

poradkyna

No tak ja pridam skusenost z druhej strany...dala som sa ockovat len raz {napriek tomu, ze som nebyvala nejaka chorlava, max. 1 nejaka lahsia chripka v roku, vacsinou v lete} a ta sezona bola strasna...v kuse som bola nachladnuta, nadcha tak 2 - 3 x do mesiaca, plus asi dve take riadne chripky cez zimu...som si vtedy povedala, ze uz nikdy viac...a dalsie sezony {uz bez ockovania} som naozaj uz nemala take problemy...ale asi je to velmi individualne.

damaxy

ja osobne sa nechodim ale moja svokra kazdý rok.Nejaký týzden je potom trochu akoby otapená,ale zatial nedostala ani raz ako sa ockuje chrípku.No nekončí to očkovaním ale aj berie pocas tohoto obdobia aj multivitaminové pripravky.

marfuška

Ja osobne mám s tým dobré skúsenosti.Bola som síce zaočkovaná len 2 krát, potom som mala 2ročnú prestávku,ale tento rok sa chystám opat zaočkovat.