asi uz tyzden ma kazde rano boli brucho je to pocit ako keby bolo nafuknute a tlacilo mi na mechur pricom mam pocit velke naplnenie moc. mechura, po vstani sa vycuram ale brucho boli nadalej dakedy aj do 3-4h po obede, zvicajne prechadza ked sa poriadne najem ze idem prasknut alebo ked sa rano prebehnem alebo poriadne pomasirujem brucho, ak by dakto vedel co mi pomoze alebo ak ma dakto pod. problem napiste mi, dakujem
Ranne bolesti brucha
Takéto bolesti by som tipoval na peptický vred. dvanástnikový vred bolí nalačno, po príjme potravy zvyknú bolesti ustúpiť. So žalúdočným vredom je to naopak. Peptické vredy bývajú v mnohých prípadoch spojené s gastritídou a Helicobacterom pylori. To vám vedia odhaliť pri gastroskopii, ale môžte si takisto spraviť aj domáci test na helikobaktera, to môže byť dôležité vodítko, že čo robiť ďalej.
Syndrom drazdiveho creva zacina obvykle v malokyslom zaludku, kde sa mikroby na potrave kyselinami neznicia ale naopak rozmnozia a dostanu do criev, ktore okupuju miesto uzitocnych probiotik.
Kyselina sa da ale doplnit, napr branim Betainy HCl, pepsinu HCl, L-lysinu HCl s jedlom.
Gastro to nevyriesi, lebo dosial nedostatok kyselin a palu povazuju za prebytok kyselin a predpisuju lieky na potlacenie kyselin, co sice potlacia pocit paly, ale uplne znicia travenie a kyselinovu barieru zaludka proti prieniku mikrobov do tela.
Ja som mal to iste, len do toho ešte serem, maximalne trirkat za deň. Chodil som aj na gastro a všetky tieto veci, zvyšeny bilirubin (pečeň), napokon po rektoskopii mi diagnostikovala Syndromd raždiveho čreva. Pišu o ňom aj tu na stranke (aj na fore).
chodte k doktorke zavcasu, posle vas na gastro a tam vam zistia co vam je, moze to byt bars co, ranne bolesti brucha moze byt aj helicobacter (ja som ho mal). a nebojte sa gastro neje nic hrozne, hodiny strachu a pritom 5 minut vysetrenia z toho asi taka pol minutka kus neprijemna ;) radsej vydrzat gastro nez potom vredy a operacie nie ? :)
A ako sa to da odstranit?
Nedostatok alebo prilis rozriedene kyseliny=mikroby na jedle sa mozu nehatene v zaludku rozmnozovat a niektorwe z nich, najma hnilobne , vytaraju aj toxiny, ktore napadnu zaludocne steny=bolest.
Ahojte. Mam presne ten isty problem. Neviem co s tym. Bol by som velmi rad keby niekto napisal co ma s tym skusenost. Dakujem
Mam iba 14 rokov a tiez mavam ranne bolesti brucha.Trvaju 3 az 4 hodiny.Potom nahle prestanu.Neviem co to znamena.Bojim sa to povedat mame.