Ahoj, chcem sa opýtať, či nemáte niekto skúsenosti s niečím takýmto: moja teta už viac ako rok bojuje s tým, že sa jej samovoľne zatvárajú očné viečka a preto vôbec nevidí. Musí si ich vždy mechanicky(prstami) otvárať. Stále behá po doktoroch a nikto jej nevie povedať čo jej je a ani čo má vlastne robiť. Ešte predtým ako u nej nastal tento problém sa u nej prejavilo prvé štádium reumy - nemôže to mať s tým súvis?Ak sa niekto z vás stretol s niečím podobným a má skúsenosti, prosím poraďte mi, lebo mi už sme naozaj zúfalí. ďakujem
Samovoľné zatváranie viečok
niekedy je samovolne zavieranie oci priznakom Myasthenia gravis. Ale kedze bola na neurologii, tak by to asi boli zistili.
no,nezda sa mi zeby az tak viecka padali,koli psychike,tak to by vela ludi takto malo problem...skus sa jej spytat ci bola na svalove testy,alebo nech sa pyta od lekarky,co jej povie,sak za to nic neda...ci uz jej to robili,ci nie...
No vieš, ona chodí po doktoroch už viac ako rok, dokonca si ju viac krát nechali v nemocnici na pozorovaní(takže predpokladám, že jej nejaké testy robili),ale neurológ jej povedal, že je to psychický problém, čo je u našich lekárov typická odpoveď keď nevedia čo ďalej:-(
takto-viecka sa mi zatvarali koli helikob.a ze som bola unavena...
...ale svalove testy,sa robia ked niekto ma svalovu chorobu...a lekarka mala podozrenie,ze mam svalovu chorobu a tam sa ma pytali na viecka,ktore mi pada viac,takze-ked padaju viecka-asi je to podozrenie na svalovu chorobu...
padanie viecok,ma viac pricin..
ked nie je unavena...a nema helikob.
tak ostava asi ta svalova choroba,ale takto tazko sa radi,musi ist na tie svalove testy....na tie svalove testy posiela neurologicka...
sak prave,tak nech sa pyta na svalove testy,to ma asi nieco zo svalmi...no a co jej povedala lekarka na to?
ja som mala tento problem,bola som tak unavena,ze mi padali same viecka.
Odkedy som sa liecila na helikobaktera,tento problem nemam...
ale bola som aj na svalove testy a tam sa ma na to primarka pytala,ktore viecko mi pada viac...takze nech sa teta pyta na svalove testy...