ahojte...mám 19 rokov a chodím na VŠ...cítim, že musím s pravdou von a prosím o radu, nie o pochopenie...od malička milujem deti, možno aj preto, že som jedináčik...mám praiteľa 5 rokov, no čo čert nechcel v 15 som s ním otehotnela...pamätám ako som vyšla z ultrazvuku a cez celú chodbu s úsmevom na tváry a celá šťastná mu to bežala povedať...na to malé sme sa neskutočne tešili, najväčši problém bol to povedať rodičom...keďže mal 19 jeho rodičia to pochopili a povedali, že nám pomôžu...ale moja mamka mi povedala, že si to musím nechať vziať...striktne som odmietla, ale porozprávala mi niečo...to, že som mala sestru, ktorá sa narodila s mnohopočetnými vývojovými vadami a po narodení zomrela a to, že mamka potratila asi 5 krát, než som sa narodila ja...vtedy sa mi zrútil celý svet a nakoniec sme usúdili, že na ten potrat pôjdem...tehotenstvo bolo prerušené...od vtedy prešlo veľa času, ale často ešte po nociach plačem...nikdy som sa s tým nezmierila a ani sa nezmierim...v srdci cítim, že to mamči asi neodpustím, ale aj po takom čase sa bojím o tom s ňou hovoriť...ale nie o tom som chcela hovoriť...čo myslíte aká je šanca, že budem mať zdravé detičky?že bábo normálne donosím?zistili mi mutáciu MTHFR-heterozygot., má s tym niečo spoločné?alebo koreň problému je niekde hlbšie?túžim po deťoch, ale neviem či by som zvládla ak by nemalo byť zdravučké...
Veľká túžba po deťoch, ešte väšší strach z otehotnenia...
jasne ze budes mat zdrave a nadherne deticky.ale ved ani dietatko ktore nebude uplne zrdave nezanemna katastrofu.dieta je vzdy darom.aj ked to dokaze stazit zivot take chore dietatko...ale neboj tvoje deticky budu okolo teba skackat a budu vesele az az.
radana...ďakujem :) ked to čo tam vravia je pravda, znamená to, že ja budem mať zdravé detičky len budem čo sa krvy týka pod dohľadom celé tehotenstvo
lenuliatko...brala by som byť teraz tehotná a čakať kým moje malé príde na svet...keď si predstavím,že moje malé mohlo mať už 3 rôčky :( ...držím ti pršteky aby sa maličké narodilo zdravučké a plné života a ďakujem
nuggetka,pozri si aj tuto stranku,maminy tam dost dopodrobna opisuju aj problem,na ktory si sa pytala www.modrykonik.sk
och tak to je hrozne.ale uplne ta chapem mam tolko rokov ako ty.je mi az do placu ztoho co si napisala.ale obdivujem ta ze si tu napisala a zvladas to ako tak.ja si myslim ze budes vyborna mamicka aj prave preto lebo si si uvedomila ze su pre teba deticky dolezite a uz o jedno si prisla.aj ked ti zistili mutaciu deticky budes moct mat nemusis sa bat.niektorym zenam t zistili pocas tehotenstva.drz sa :)