mám takú otázku...s priateľom sme spolu nespali teda nemali pohlavný styk ale urobila som ho no a vytieklo mi to na brucho a neviem ked sa nahodou stalo ze mi to stieklo aj nizšie neda sa otehotniet ze?lebo sa bojím ze ked mal nahodou aj on od toho prsty a potom siel nimi do mna..a mala som vtedy plodné dni.. asi blbá otázka ale fakt nemám s tym este velke skusenosti.
mozem otehotniet?
môžem otehotnieť ak nemam menses už viac ako rok
Medicina nie je hra slovicok.Treba sa vyjadrovat presne a spravne.
Mojim úmyslom bolo seriozne poradiť a preto som sa zameral hlavne na podstatu veci. Keby som sa chcel hrať zo slovíčkami celkom isto použijem iné fórum. Dotazujúca to pochopila a to mi stačí. V každom prípade ďakujem "pánovi dokonalému" za postreh..
uslo mi slovicko,"...zivotnost 1-2 dni..."
Takzany "expert" uvedomujes si aku hlupost si napisal?Ak chces machrovat s latinskym pomenovanim,tak si nastuduj minimalne Zdravovedu.Ovarium=vajecnik.A to,ze ma vajecnik zivotnost 1-2 je teda poriadna haluz.To by potom ludstvo vymrelo a urcite by si tu nebol ani ty,lebo podla teba ma zena sancu otehotniet iba 1-2 dni vo svojom zivote.Takze studuj chlapce,studuj... ako vravel Anderovi z Kosic jeho otec.
diky za informacie ..aspon niekto s normalnou odpovedou:) no dufam ze to nič nebude :)
Je malá pravdepodobnosť otehotnenia takýmto spôsobom, ale je to možné. Aby žena otehodnela treba semeno zaviesť hlboko do pošvy. Materničná bránka je za normálnych okolností privretá, ovárium má životnosť len 1-2 dni navyše spermie majú v takomto prostredí tiež krátku životnosť. Tiež velkú úlohu tu zohráva aj anatomická dispozícia - sú ženy ktoré otehotnievajú ľahšie, iné zase obtiažnejšie..
Otehotnenie spôsobom aký opisuješ (výtok z brucha cez ohanbie na vchod do pošvy) je veľmi komplikované a preto dosť nereálne. Oveľa pravdepodobnejšie by k počatiu mohlo dôjsť tým druhým spôsobom (prst od ejakulátu zavedený do pošvy), no i tu by musela zohrať velkú úlohu súhra náhod.
Ak používate ako ochranu pred počatím prerušovanú súlož istejšie je vytiahnuť o niečo skôr a dokončiť to rukou už mimo pošvu, pretože mnohí muži nevedia presne odhadnúť ten "správny okamih", navyše ak sú mladý a neskúsený.
tak to nerob