Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ASLO

Príspevok v téme: ASLO
stevo

Dobry den. Chcel by som sa spytat o radu ohladne mojho problemu, a to zvysenej hladiny asla v krvi. Mam 29 rokov a ked som mal 12 mal som caste anginy a velmi vysoke aslo v krvi, neskor mi vybrali mandle. Od vtedy mi aslo uz nesledovali, az pred pol rokom som bol na preventivnej prehliadke, kde mi robili aj krv.testy. Hladina bolo vyssia, min. tyzden som bol znovu na kontrole a testy ukazali, ze je to stale vysoke. Neberiem ziadne lieky ani nebyvam chori. Chcem sa spytat, co presne tato hladina znamena, ci a ako sa lieci, ake problemy mi hrozia v pripade dlhodobej vysokej hladiny asla. Dakujem za pripadne info a odpovede

severanka

ASLO nemusí byť vysoké len pri zápaloch mandlí... ja mandle nemám už 13 rokov a ASLO som mala veľmi vysoké relatívne nedávno...

ivko111

bože toto je stránka, toľko hlúpostí čo sa tu popíše...enzýmy, aslo.To spolu nemá absolútne žiadny súvis. ASLo je protilátka proti povrchovým štruktúram ktoré sú súčastou tzv. pyogenneho streptokoka, t.j. bacila ktorá bežne vyvoláva klasickú angínu. Ciže pri angíne stúpa, po angíne klesá. Ak prebieha chronický zápal v mandliach tak aslo môže byť trvale zvýšené. Normálne hodnoty sú do 200j a zároveň je dôležitá dynamika, zmena tohoto parametra.

severanka

ASLO nie je ukazovateľ zápalového procesu, ale ide o streptokoka... niekde v tele ti šarapatí streptokok,ak máš zvýšené ASLO.

madrid

damian,tie enzymy su poriadne drahe-nad 2000sk. to si ja nemozem dovolit.
musim volit stravu bohatu na enzymy, co je asi vsetko surove a tepelne neupravene: ovocie, zelenina, naklicene semena su bohate na enzymy...kto poradi, co viac? diky

katka68

Zdravím všetkých, ktorí majú problémy so zvýšeným aslom. Môj syn mal aslo 970, nález na srdci a tak mu boli naordinované antibiotiká. Oslovila som lekárku, ktorá mi poradila homeopatiká. Užíval Lymphomyosot, Thuyu occidentalis, Lycopodium, Siliceu a Streptococcinum a zelený jačmeň. Po pol roku sa mu aslo znížilo. Má ho teraz okolo 300.

stevo

v akych potravinych sa nachadzaju telu prospesne enzymy?
v predchadzajucich temach ohladne asla, tu niekto pod nickom RNG odporucal na problemy z aslom pripravky: GSE, oreganovy olej a probiotika.
Chcel by som sa spytat, ci tu je niekto kto to skusil a ci mu tieto pripravky pomohli?
konkretne to odporucil ludom pod nickom matracka a slovacik, mozno aj niekto iny to vyskusal
dik

cica

ake hodnoty ASLA su este v pohode a kedy to uz nie je v pohode? sestra mala naposledy 200 a chysta sa na operaciu mandli.