Dobry den. Chcel by som sa spytat o radu ohladne mojho problemu, a to zvysenej hladiny asla v krvi. Mam 29 rokov a ked som mal 12 mal som caste anginy a velmi vysoke aslo v krvi, neskor mi vybrali mandle. Od vtedy mi aslo uz nesledovali, az pred pol rokom som bol na preventivnej prehliadke, kde mi robili aj krv.testy. Hladina bolo vyssia, min. tyzden som bol znovu na kontrole a testy ukazali, ze je to stale vysoke. Neberiem ziadne lieky ani nebyvam chori. Chcem sa spytat, co presne tato hladina znamena, ci a ako sa lieci, ake problemy mi hrozia v pripade dlhodobej vysokej hladiny asla. Dakujem za pripadne info a odpovede
ASLO
čaute, mnohí píšete, že ste unavení a máte bolesti kĺbov - skúste požiadať lekárov o krvné testy na boreliózu. Ja sama som sa z boreliózy liečila minulý rok a vôbec neviem kedy ma kliešť poštípal - nijakého som nenašla, avšak objavil sa mi na nohe flak, ktorý vzniká po uhryznutí infikovaným kliešťom. Ak si vravíte, že ste nemali kliešťa ani flak tak Vás nepoteším, pretože neurologička z BA ktorá ma liečila mi vravela, že iba 30% ludí si nájde nejaký flak - 70% ludí neobjaví na koži žiadnu zmenu a ich problémy začínajú bolesťami kĺbov. Ak ccete vedieť viac, tak mrknite na www.borelioza.cz
ja mam aslo vysoke uz vyse roka, aj viac, pred tristvrt rokom mi vybrali mandle, lebo vraj unava, bolest celeho tela, ze to ma z mandli, ktore su trochu zapalene, a aslo som mala okolo 1200. po milion vysetreniach mi naposledy kardiolog povedal, ze z vlastnych mnohorocnych skusenosti to aslo moze byt vysoke i mnoho rokov, a klesnut len rok pred smrtou..proste ze ak sa nenajde nejaka pricina, ze ine vysetrenia su ok, netreba robit paniku..tak som si povedala dobre, akurat ze vsetko ma boli este vzdy, aj unava..a lekari to pripisuju ze vraj som leniva cvicit...nechapu ze nevladzem..
Dobrá téma.
ja som mala pred mnohými rokmi /30/vysoké aslo a časté zápaly mandlí, tak som musela dať vybrať mandle.Po kontrolnom vyšetrení bolo aslo zase vysoké, tak mi lekár povedal, že to neznamená nič.Pred tým mi ešte pichali 1 rok pendepon, tiež nepomohol. Mala som si dať skontrolovať ešte zuby a ženské veci. Tak som to nechala tak. Teraz, po 30 rokoch mi znovu robili vyšetrenie na aslo a ono je asi 400 tak mi odporučili ORL vyšetrenie. Ja vravím že nemám mandle, tak načo. Môže vraj byť zápal. Ale treba skontrolovať zuby, či nie sú pod nimi fokusy. Možno odporučia všetky vybrať, a ked nepomôže, tak ....
Ale už ma bolia kĺby a je to asi výsledok dlhodobo zvýšeného asla.
je plno prirodnych latok, ktorymi sa streptokokove infekcie daju potlacit kdekolvek v tele a su volnopredajne ako potravinove doplnky(citricidal-roztok, oreganovy olej, collostrum, graviola,extrakt z olivovych listov, velke davky probiotik...)
no ja mandle nemam,a aslo mam zvysene stale,alergologicka mi predpisala nieke ampulky,ktore som nemohla brat,pretoze som od nich vracala,neskor niake tabletky a od tych tak isto.vysvetlovala mi to tak ze aslo znamene zvyseny reamaticky deficit ci co.vela som s toho nepochopila takze neviem...
ahojte nečítala som všetky prípevky, ale ako píše RNG ASLO zanemená "anti sptreptolizín O" čiže prítomnosť streptokokovej nákazy.
Je zvýšené napr. pri chronickom zápale mandlí, lekári ho liečia väčšinou antibiotikami najčastejšie penicilinovými.
Dlhodobo vysoké hodnoty ASLA a chronický zápal mandlí môžu spôsobiť reumu, zápal srdcového svalu, či mnoho iných ochorení.
Moja mamka má tiež zvýšené ASLO lekárka jej predpísala antibiotiká, ktoré jej nerobili dobre tak na odporučanie známej si kúpila v lekárni "koloidné striebro" užívala ho neviem ako dlho a ASLO sa jej znížilo.
biggy07
nie som lekárka, ale mám s týmto problémy (aj keď som už dospelá a nie dieťa - neviem, či sa to odlišuje alebo nie) už dlhodobo. Dobrý reumatológ by vám povedal, že ASLO ešte neznamená vôbec nič. Ja ho mám vysoký už vyše 4 rokov, ale na to, aby sa mohlo určit o akú diagnozu sa jedna, treba ďalšie vyšetrenia a krvné testy.
Ahojte potrebovala by som poradiť ohľadne ASLA moje deti ho maju vysoke dcera(10ročna)až 1250 a syn(8ročny)650 imunoalergologička poradila Wobenzym na 3 mesiace ked to nezaberie tak vyber mandlí su po atb liečbe Penclenom výtery z hrdla a nosa maju negatívne za akukoľvek radu vopred dakujem
ASLO(ASO) je skratka pre "anti streptolysin O", protilatku, ktoru zacne telo vytvarat, ked je napadnute streptokokami A.
Cislo ma byt spravidla pre dospelych pod 200 a deti pod 300.
Zvysene ASLO moze byt aj pri reumach a zapaloch, takze nie nevyhnutne vzdy nasvecuje na pritomnost streptokokov v tele. Zvysene ASLO moze zostat aj dlho po potlacenej streptokokovej infekcii.
Tak isto, niekedy infikovane telo nevytvori vysoke ASLO, takze nie je to uplne spolahlive cislo.
To iste plati na mnohe druhe indikacne cisla,, ktore sa dnes pouzivaju pri diagnozach
zdravým Vás.. mám problémy s ASLOM...naposledy som ho mala 710 a mávam strašne bolesti kolien ale už 3 roky...o mesiac idem vyberať krčne mandle, lebo vraj kvôli tomu mám problémy s kolenami...ale lekári to nevravia veľmi presvedčivo...tak teraz neviem, ale za mandľami čakám už pol roka..zníži sa mi hladina ASLA po vybratí mandlí?? dakujem