Vie lekar spravne zistit vek dietata pocas tehotenstva?

dd

z krvnych testov by to malo ist, zistit hladinu hcg.mozno aj palpacnym vysetrenim, usg som si nie ista, ale tak za 2-3tyzdne to uz bude vediet s istotou aj z usg, ja som bola na prvom vysetreni v 8.tt, pricom tehu som zistila tak, ze mi meskala menstruacia a test som mala pozit

tinka228

áno zistí, že si tehotná. aj z krvi a aj z ultrazvuku. len ti ešte nepovie, či je všetko OK lebo akcia srdiečka býva viditeľná cca od šiesteho týždňa, u niektorých aj neskôr.

dd

ja som citala od jednej ceskej gynekologicky v online poradni, ze vek dietata sa da najpresnejsie urcit nie v 14.tt ale v 11.tt, pretoze vraj do 12.tt rastu vsetky deticky rovnako..mne robila ultrazvuk gynekologicka, ked som mala byt v 11.tt a aj to tak vyslo, ze som v tom 11.+nejaky den..prvy termin porodu mi urcila 4.-10.7.2007, pri dalsom ultrazvuku mi ho dala tusim na 4.7.2007 a pri poslednom dokonca az na 7.7.2007 a mala sa narodila este na konci juna, do spravy napisali, ze v 38.tt, co teda podla vypocitaneho datumu porodu sedi..ale kedy mi robili prve odbery, to si uz presne nepamatam..tusim tiez v tom 11.tt..pretoze ja mam rh - a manzel ma rh + a gynekologicke som to povedala hned pri tej navsteve, jak potvrdila, ze som tehotna..

ele

Je podla vas normalne ze uz som v 13tt. tehotenstva a nerobili mi ziadne krvne testy, ako napr. na pohl. choroby, Rh faktor, atd...?

99klara

kdesi som citala ze do 14 tt by mali gestacny vek dietata urcit pomerne presne, odchylky vznikajuce z vyvinu dietata sa prejavia az po 14 tt. Do 14tt su vsetky plody rovnako velke

lenka159

Ano, to viem. trochu zle som sa vyjadrila. Nemyslela som presny termin, ale najpravdepodobnejsi. Islo mi o to, ci mi ten najpravdepodobnejsi termin moze lekar zmenit..alebo nim bude termin, ktory mi urcil v 6. tyzdni

baby

lenka to by si ale mohla vediet ze termin ktory ti urci lekar nemusi byt vobec termin kedy budes rodit, ja som sa tiez nenarodila presne ale o tyzden neskor, niekto sa moze skor a niekto aj presne na ten den..

lenka159

Teda termin, ktory mi urcil lekar ako datum porodu, uz je presny, alebo mi ho mozu urcit presnejsie neskor podla vyvinu dietatka?

bodka11

No podla mna by to mali urcit skoro presne, v 6.tyzdni ma dieta 2-4 mm (je mesiac stare), ale napr. v 8.tyzdni uz ma 14-20 mm, to je vyse 1cm rozdiel, to by lekar mal vidiet..