Ahojte, pocula uz niektora z vas o domacom teste plodosti pre muzov?
Plodne dni u muzov
:) diky, no jasne, ved ja sa zaujimam aj o ine veci, velakrat viem take veci, co spoluziaci nechapu odkial to mam.Tak aj ty sa drz,papa
imunitka, ja to nemyslim v zlom, aby si ma nemala za jezibabu:) Ja sice medicinu nestudujem, ale citam si vela kadejakych vykumov a clankov, tak viem kadejake veci:) Jednej novej znamej som tiez radila, co robit a ake bolo jej obrovitanske prekvapenie, ked o par mesiacov zistila, ze ja deti nemam:) tak sa vzdevaj aj sama, neostan len pri tom, co vam hovoria len v skole, ja dychtim po vedomostiach a vo svojom odbore som dobra prave vdaka tomu, ze som hltala informacie aj ine, nez co poskytli ucitelia. Na nete je dnes vsetko.
Vela stastia ti zelam, nech sa ti dari.
Neboj sa, o tych veciach co pises viem toho az az. Ale nie som v takom vysokom rocniku, aby som vedela vsetko.Na genetike nam hovorili o umelom oplodneni z ineho hladiska a nehovorili nam presne techniky. A uz vonkoncom nie ako sa robi test na zivotaschopnost spermii. Ale dik za clanok.
Pevne verim, ze sa este co-to doucis, aj ked sa budes specializovat len na jednu oblast, mala by si mat prehlad o zakladnych veciach aj z inych oblasti, co povies? Potratova tabletka, umele oplodnenie a podobne veci, ktore su v rozmachu. Vela stastia.
Neviem, co si z toho taka zacudovana...Fakt si o tom v zivote nepocula? Nech sa paci:
Simple Sperm Wash
The simple sperm wash technique is the most basic way of washing and preparing sperm for IUI. Semen is diluted in a test tube with a special solution of antibiotics and protein supplements. It is then placed in a centrifuge, a machine that spins around at extremely high speeds. As the sperm mixture is spun, sperm cells fall to the bottom of the test tube, producing a mass of dense, highly active sperm. These sperm can then be removed from the test tube and used in IUI. A simple sperm wash takes about 20 to 40 minutes.
wwww, mas o tom nejaky clanok? asi zalezi od toho, na kolko je centrifugacia nastavena. Tych 14 000 otacok, ked centrifugujeme krv v skole to asi nebude :DD
imunitka, nerozmlatia sa. Takto sa vyberaju najschopnejsie spermie na umele oplodnenie:) Vidno, ze si este tu svoju medinu neukoncila:)
fiha zaujimave ...
Do centrifugy??? :DDD ved v nej by sa tie spermie rozmlatili na marne kusky :DDD
Nie. Ale kup si mikroskop a spermie si popozeraj, vyber tu, ktora kruti najrychlejsie chvostikom a strc si ju. No ved vies kde. Testy sa robia v zdravotnom stredisku, kde muzske semeno daju do centrifugy a tam ti presne povedia, ci tvoj chlap je plodas alebo neplodas. Vela stasticka.