ach tie hormony!!!!!!!!!!!!!!!! :-((

Príspevok v téme: ach tie hormony!!!!!!!!!!!!!!!! :-((
miroslavka

AHOJTE BABY,
mám problém,ktorý ma dosť trápi. Prvú menštruáciu som dostala v 12 rokoch.V začiatkoch bola nepravidelná,niekedy som ju mala 2x v mesiaci, inokedy mi zase 2 mesiace meskala.Avšak pripisovala som to tomu,že ešte potrebujem trošku vyzrieť a že po čase sa to upraví samo. Menštruujem už 8 rokov,no nezmenilo sa to.Je stále nepravidelná. Navštívila som teda gynekológa. Ten mi oznámil, že sa v čase menštruácie mám dostaviť na odber krvi a podľa výsledkov testov mi predpíše hormóny-že vraj moja nepravidelná menštruácia je spôsobená nadbytkom mužských hormónov.Je tu medzi vami taká,ktorá má podobný problém? najväčší strach mám z toho, že sa to odzrkadlí na mojej plodnost! Čo ak nebudem môcť mať detičky? Som z toho smutná.

aalchemilka7

Mam nieco podobne, hoci mojmu lekarovi sa nechcelo posielat ma dalej na vysetrenia po tom co nechal urobit hormonalny profil, vyriesil to predpisanim HAK ... po vysadeni som bola tam kde predtym .. teraz testujem caj z alchemilky a funguje, teda aspon co sa tyka pravidelnosti cyklov..

miroslavka..

Lekár ma poslal na endokrinológiu.Ako bude prebiehať to vyšetrenie? A ešte by som chcela vedieť jednu vec.Ja mám hladinu testosteronu 1,23-je to fakt až také vážne? Pretože mi pisala žena ktorej hladina testosteronu je 3,54 a to je podstatne vacsie cislo.

RNG

zaujimave, ako vedia lekari malo o hormonoch.
Zvyseny prolaktin sa prave lieci progesteronom, androgennym("muzskym"
) hormonom.
Vobec nazyvat hormony muzske a zenske je nespravne, lebo vsetky hormony obe pohlavia maju a musia mat v urcitych mnozstvach, inac maju problemy so zdravim, vcitane pohlavnej cinnosti.
Cvicenie a silne bielkovinne latky prispievaju k zvyseniu testosteronu, ale nie je dokazane klinicky ich vplyv priamo na prolaktin.
Hladina prolaktinu je zavisla od estrogenu a progesteronu.To je klinicky dokazane.Viac estrogenu=viac prolaktinu
Viac progesteronu=menej prolaktinu

maja2251

Miroslavka ja mám tiež zvýšený testosterón,Beriem tabletky.Snažíme s o bábo 5 rokov a stále nič.Menštr.mi skáče ako sa jej zachce.

miroslavka..

Práve som sa vrátila od gynekológa a výsledky hovoria, že mám zvýšený testosterón a prolaktín. Teraz ma poslal na nejaké komplexné endokrinologické vyšetrenie. Dá sa to vôbec vyliečiť? A prečo vlastne mám zvýšenú hladinu toho prolaktínu a testosterónu? je to dané geneticky? Lekár mi ešte povedal, že je dobré, že som štíhla, pretože keby som bola obézna, bolo by to ešte horšie :-((

vivaa

mala som veľmi nepravidelné cykly. Po rokoch som skusila antikoncepciu, kde sa po niekolkych mesiacoch krvacanie samozrejme upravilo. Keď som chcela otehotniet, tak som jednoducho vysadila HAK a na treti mesiac presne pocas ovulacie som otehotnela. Po prvom porode som znova zacala na isty cas brat HAK, a keď som chcela druhe bábo, tak som tabletky znova vysadila. Mozem povedat, ze mne osobne antikoncepcia pomohla k upraveniu cyklu ako aj k zmierneniu krvácania a bolestí.

mira

Miroslavka, nadbytok mužských hormonov nebudeš mať, ak silne znížiš príjem mäsa, vajec a syrov. Daj si občas kúsok ryby, ak si myslíš, že ti chýba. Aby si neporušila rovnováhu, jedz aj oveľa menej cukru, lepšie - nahraď ho zeleniou.

krpček

Ahoj Miroslavka.Mám taký istý problém.Podľa toho čo píšeš by si mala mať PCOsyndróm,teda mužské hormóny,ktoré by sme vôbec nemali mať.S plodnosťou pravdepodobne problém budeš mať,lebo ľudia s PCO ho majú.My sa snažíme 5 rokov o bábo.Ak budeš chcieť vedieť viac ozvi sa.