CKD, TKD, SKD >> Ketogennia, ist do ci nie?

Príspevok v téme: CKD, TKD, SKD >> Ketogennia, ist do ci nie?
mrx

Zdravim, nenasiel som tu o tom ziadnu temu tak zakladam. Chcel by som sa spytat na vase skusenosti a znalosti s ketogennovou dietou. (KD)
Strucne popisane: jedna sa o bezsacharidovu dietu. Princip je uplne zo stravy vynechat cukry tak aby telo bolo nutene prepnut do rezervneho rezimu, kedy spaluje a cele telo pohanaju zasoby >> tuky. V tomto rezime ziju trebars zvierata pocas zimneho spanku a tiez trebars narod Inuitov na dalekom severe, kde zdroje cukrov prakticky neexistuju. Vyhoda diety je, ze clovek nemusi spotrebovat tisice KJ cuktov aby spalil i nejaky tuk, pretoze telo ziadne cukry nema. Nevyhody presne nepoznam, pretoze sa o nich sporia. KD sa vyuziva v medicine na liecenie epilepsie, niektori autori na FIT weboch tvrdia, ze vazne skodi telo, kedze ho proces ketogennezi silne prekysluje.
Tuna su nejake clanky co som zatial nacital:
kulturistika.ronnie.cz
c-2025-ckd-cyklicka-
ketogenni-dieta.html

www.keto.org

en.wikipedia.org
Ketogenic_diet

Diky za pomoc, nechcel by som sa pustit do niecoho co ma zabije alebo neviem co so mnou spravi.

RNG

ketogenna dieta na zhodenie vahy je este stale popularna a pracuje na znacnom percente ludi. Je znama ako Atkinsova dieta.
Osobne ju neodporucam len na schudnutie, lebo je to velka zataz na telo, hlavne na pecen, kde privela bielkovinnych latok v strave mimoriadne zatazi pecen.
Moj syn ju drzal asi 1/2 roka a az na typicky zapach terla pri ketogennej diete(aceton=keton)nemal ziadne problemy. Ja som bol nuteny drzat nieco podobne velminizko sacharidove, ale snazil som sa neprehanat na bielkovinach vyse 3 roky ako cukrovkar, aby som si znizil hladinu cukru v krvi a nemusel si pichat injekcie ani brat inzulin oralne.
Niekedy som aj cely tyzden nedal do ust nic sladke alebo skrobove a predsa mi pecen vyrabala kvanta cukrov do krvneho obehu.
Tym, ktorym pecen normalne funguje tato dieta na cas pravdepodobne neuskodi a jedine, ako to mozu zistit je ked ju skusia na par dni.

slniecko...

este doplnim, ze podla mojho nazoru je to najucinnejsia a najrychlejsia metoda na vyformovanie a vyrysovanie postavy :) a nie je nezdrava.. skor naopak :) ale zasa uplne vylucenie sacharidov neodporucam.. :)

slniecko...

ahoj :)
cez leto som dost citala clanky o takychto podobnych nizkosacharidovych dietach, ale este som sa na ziadnu neodhodlala.. neviem ci by som to zvladla.. kamarat sa o to pokusal (mal trojdnove sacharidove vlnenie), ale po tyzdni to vzdal.. hah..
ono je to podla mna riadny zabijak.. zrazu prestat jest sacharidy.. bojim sa, ze by som bola malatna, nevladala by som nic a tak podobne.. tak neviem ci zacinat a tak.. ale som si ista, ze ucinok je stopercentny.. a ak sa na to citis, do toho.. drzim ti palce, vela energie a odhodlania..