Je normálne, že baba má 16 rokov a rodičia jej zakazujú aby šla von s chalanom,keď je chorá aby ju prišiel pozrieť?Zakazujú jej to v tom zmysle, že jej nedovolia byť s ním každý deň možno len 2-3 krát do týždňa a dosť, je to normálne?A popri tom tvrdia,že to je pre jej dobro.Kamarátky k nej môžu chodiť koľko chcejú ale jej chalan vôbec.Je to normálne?
16 rokov a samé zákazy
Ja mám rada aj rodičov aj priateľa. On naozaj kôli mne robí toho veľa a dokazuje mi lásku ale ja jemu nemám ako dokázať lásku pretože nemôžem. Keď si niečo naplánujeme tak to nevíde kôli rodičom. A jemu to dosť ubližuje, pretože sa veľmi teší na naše stretnutia alebo nejaké plány napr. kino a keď zrazu to nevíde je s toho hotoví, sklamaný.A teraz sa kôli tomu aj hádame
Ja som tak skoro frajera nemala.Mala som už takmer 18 rokov a prveho ozajstneho frajera a posledny rok školy.A to boli same zakaza prikazy a o tolkej domov a učiť sa lebo nedoštudujem...atakdalej ani sa mi na to nechce moc spominať bolo to ťažke obdobie.Takže asi tolko a ty maš len 16 rokov a čo povieš na mojich vtedy 18?Ja si myslim že tieto veci ohladom zakazovania sa neskončia pokial budeme byvať s rodičmi furt sa budu starať a tak som sa po skončeni školy odsťahovala inak sa to riešiť neda.Držim palce
a este si odpovedz na otazku: lubis viac rodicov alebo svojho frajera... tak sa zachovaj podla toho
pre HM-: ja mam 20 a som na tom rovnako. sice priatela nemam, ale som obmedzovana. ak ti vadi, ze sa s frajerom nemozes stretnut viackrat za tyzden nez len to, kolko mozes a tvojmu frajerovi to vadi, tak by si mala skusit pochopit svojich rodicov (vezmi jed na to, ze ty budes rovnaka, ked budes mat svoju dospievajucu dceru - jedine zeby si bola krkavcia matka, ktorej bude tak 3-8-5, kde je jej dcera a s kym sa flaka) a ak tvoj priatel nie je rad a vadi mu, ako sa spravaju tvoji rodicia, tak je fakt velmi nezrely a ja by som s nim urcite nestracala svoj vzacny cas a zivot... a ze sa s tebou hada? no skusil by sa so mnou...
tak, ale to este dokaz lasky nie je... ze stratil kamosov? ak to bolo kvoli tebe tak sa s tym zmieril, ale pre lasku treba aj prinasat obety a mnohe, nie len jednu na zaciatku a ak to nezvlada, tak nie je este stavany na trvaly vztah... kolko ma on vlastne rokov?
kazda laska musi prekonat mnoho skusok a ak to vydrzi, tak je to skvele, ale to, ze prezil startu priatelov kvoli tebe este po roku neznamena, ze pre teba dokaze urobit vsetko..., o zistis az casom, nie po roku, ani po troch, mozno az po desiatich, skus mu to vysvetlit tak, ze ak ta naozaj miluje, tak sa pre teb dokaze obetovat ak nie, tak to nebola este ta prava laska
Ja bývam momentálne tiež s rodičmi, lebo s priateľom som sa rozišla. Tiež nemám peniaze na podnájom ani na byt....máme veľa spoločného. Viem o čom hovoríš...moja mama ma stále iba vydierala a vynucovala si svoje. Ak nebolo podľa nej, bol oheň na streche, a tie jej psychické záchvaty!!! Kto to doma nemá nepochopí. Ja som to už nezvládala a presne pred rokom som si povedala že dosť. Vykričala som zo seba aj to, čo bolo pred 10 rokmi. Hádali (na skolabovanie)sme sa 3 mesiace, ale povedala som si, že neustúpim. Dnes sa už so mnou neháda, ale sťažuje sa celej rodine aká som sprostá a neschopná. Nevšímaj si svojich rodičov, oni ťa nikdy nepochopia, stále budú žiť vo svojom chorom svete. Ak nemáš penieze na byt, tak sa skús aspoň raz do týždňa niekde vybrať, prídeš na iné myšlienky. Ja chcem začať chodiť na jogu..je to aj na relax.
lenže jemu nejde len o zábavu.To mi dokázal.Keď sme spolu začali kôli mne stratiul všetkých kamošou.Nebudem hvoriť ako ale bola to moja vina. Teraz má vlastne mňa kôli mne všetko nechal. CHodí iba so mnou von a do školy inak nič.
prepac hm, ze sme tu riesili ine, ale zas nie je to celkom od veci. ja som v tvojom veku nemala frajera a o 8 som musela uz lezat v posteli. takze aspon na nas vidis, ze sa nemas az tak zle. Zle to bude, ak budu rovnako reagovat ked uz budes mat tolko co my.
povedz mu jednoducho, "ak ma milujes tak to vydrzis, ak ti ide len o zabavu tak utecies"
podla mna je toto, ako ta trocha "brzdia" dosicia mozno aj dobrou skuskou, ci je on prave taky partner s krorym by sa oplatilo zostat...
nechaj ho sameho nech sa rozhodne, aspon uvidis aky ma charakter a ako ta miluje
presne janka. akurat sme sa minuli prispevkom. no nie je to jednoduche. ja som zila s byvalim frajerom ale rozisli sme sa zaciatkom roku a som u nasich. bojim sa ze ak pojdem do podnajmu tak to financne neutiahnem. rovnako aj hypoteku na byt, ale nemam ine riesenie ak nechcem skoncit na psychiatrii.
ty byvas sama alebo s priatelom?