Zdravim.som muz, mam 19 rokov a neviem ci si to len nahovaram, alebo mam nejaky problem so stitnou zlazou..uz dlhsi cas pocitujem, ze mam akoby nieco v krku a pod hrtanom si aj hmatam taky hrbolcek, co neviem ci tam predtym bol..od tohto casu, co su asi 2 mesiace byvam aj casto unaveny, byva mi zima, inak som byval v podstate otuzily..zistili mi aj respiracnu arytmiu a sinusovu bradykardiu, mam pocit akoby som bol v inom svete..na psychiatri mi diagn. uzkostnu poruchu, nasadili Xanax ale problemy stale pretrvavaju..dokonca sa mi stale aj tahsie dycha..myslite, ze to moze mat nieco spolocne so SZ ? mam navstivit endokrinologa? vdaka za rady..
stitna zlaza?
po operácii štítnej sa chodí na kontroly k svojmu endokrinológovi, veľmi dobrý sú v lubochni tam je národný endokrin.ústav len trvá kým sa tam človek dostane
Urob si test Barnesovej bazálnej teploty. Ráno hneď po zobudení si pod jazyk daj na 10 min. teplomer a ak je teplota iná ako 36,5 C je potrebné vyšetrenie štítnej žlazy + endokrinológ. Ten hrbolček pod hrtanom je štítna žlaza :-)