Svetová zdravotnícka organizácia zistila že hormonálna antikoncepcia je karcinogénna. Určite sa to na človeku neprejaví ani za rok ani za dva. Mna antika doriadila po hormonálnej stranke, už stvrty rok sa davam do kopy a hormony si robia co chcu. Takze pozor na nu!
HAK je karcinogenna !
den, ked ty chces ukazovat zenam pred potratom videa z potratov, tak co takto pred obedom ti ukazat video ako to kura zabili,vysklabli perie...alebo pred operaciou, keby ti ukazali co vsetko s tebou idu robit, tiez to nie je nic moc, krv, rozne nastroje....ty tak rada odbocujes od tem k tomu tvojmu znamemu :"sex po svadbe, antikoncepcia nie, nie potraty..." aj ked je tema o inom...
no caute aby, myslim, ze tema sa dostala niekam kam nemala, toto totiz nie je o tom ci sex pred svadbou alebo po svadbe ale aj k tomu sa chcem neskor vyjadrit... ale toto je tema o tom ci je hak skodliva a ci nie, teda ja som momentalne po dva a pol roku prestala uzivat hak a len sa modlim aby mi nezacalo z toho telo dlhodobo blbnut a aby som sa po nejakych par mesiacoch dala doporiadku tak ako by som rada...
ja sa tiez priklanam k nazorom den, inak aj ked zijem s priatelom sexualnym zivotom este pred svadbou som si uz len rozhodnutim, ze prestanem uzivat hak vsimla iste pozitivne vplyvy na nas vztah (objasnovat to teraz nechcem, je to nadlhsie, tak jedine na poziadanie)...
dalej nikto nemoze tvrdit, ze dlhodobe uzivanie cohokolvek nezanecha na organizme stopu, vezmite si, ze mnohym holkam sa tym tak rozhadze cyklus, ze po vysadeni dakedy nemaju az niekolko mesiacov menstruaciu, takze hak asi az taka prirodzena nie je...
no a chcem sa vratit k tomu, ze niekto tu pisal o tom, ze a co ked si mazelia po sexualnej stranke nesadnu... dovolte mi zasmiat sa... nic co sa deje medzi dvoma ludmi nie je na prvykrat dokonale a ak su obaja k sebe otvoreni, miluju sa a chcu pracovat na svojom vztahu, tak to postupne vyriesia, ako priklad uvediem, ze ked som s priatelom zacala chodit, tak jeho bozkavanie bolo, ako yb som to povedala, no proste nic moc... ale postupom casu sme sa zladili a teraz je to krajsie ako kedykolvek predtym a dovolim si povedat, ze tak isto je to aj v sexualnom vztahu, kedze ten moj bol prvy pre mna a ja prva pre neho, tak to tiez na zaciatku nebolo hned ako z rozpravky, ale casom sa tiez spolocnou laskou, porozumenim da vsetko dostat do spravnych kolaji... tak nech mi tu nikto netvrdi, ze ak si s partnerom v posteli hned nesadne, ze sa s nim rozide, je to dost nizke, lebo na sexualite sa da a aj ma pracovat...
takze ano hak je urcite skodliva a preto dufam, ze kazda holka, nez sa rozhodne toto uzivat bude o vsetkom oboznamena velmi podrobne aby si sama este predtym mohla zvazit vsetky pre a proti aby to nikdy nemusela lutovat...
a ja len dufam, ze to raz trpko neolutujem...
takze baby rozum do hrsti a este nieco, hak predsa nie je jedina forma ochrany ktora existuje...
a tebe den, dakujem, ty sa asi dovtipis za co...
tu stranku som si pozrela, vlastne to vsetko sa pise aj v pribalovom letaku..vies, ja mam z tych piluliek trochu strach lebo tie diagnizy nie su sranda, no ako som pisala, neberiem ich kvoli sexu a teraz nedavno som bola na jednom vysetreni, ktore ukaze ci ich budem brat aj nadalej..ono suhlasim s tym ze je to riziko ale niekedy je to mensie zlo
misicka, ak budes mat cas, preklikaj si tu stranku, je tam toho vela napisane o antibaby pilulkach, mozno si urobis nazor na nu, ako som to urobila ja a mozno nie.
..v denniku sme na nete bola slecna Tutkova konfrontovana na temu interupcie asi pred 4-7 tyzdnami, myslim, ze ona zacala tuto kampan a chce tieto bilboardy propagovat na akciach...
Som nazoru, aby si tie, kt. idu na potrat uvedomoli, ze nezabili hluuk buniek, ale cloveka, sice malinkeho a hlavne bezbranneho...
Bola by som zastancom, aby kazdej, ktora ide na potrat ukazali obrazky a aj pustili video, ze o com to je...
Ten bilboard ukazal pravdu, sice dost zvascenym sposobom, ale je to tak, niekedy pravdu nevidime, tak asi bolo potrebne troska ju zviditelnit...a to je fajn
inac DEN, aky mas nazor na ten bilboard co asi pred rokom bol na slovensku, na ktorom bolo mrtve embryo..
jasne ze nezalezi, ak ide o rozhladeneho cloveka s dobrymi nazormi tak je jedno kolko ma
..ale ved jasne, ze je ovela horsich veci, napr. ukoncenie tehotenstva aj nasledkom HA a mnoho dalsich...ale to nieje tvoj pripad....
presnejsie budem mat 22 o par mesiacov
nemam dobry odhad takze radsej netipujem..ja mam 22