Stalo sa Vám niekomu, že sa Vám dlhodobý stres prejavil bolesťami v krku, pocitom dusenia, guče, raz pri jamke, raz okolo ohryzka, raz vpravo, raz vľavo? Je to neuróza? A ako dlho Vám to trvalo? Alebo ak ste mali z psychiky iné zdravotné ťažkosti, dostali ste sa z toho len tak, že ste sa ukľudnili a prestali pozorovať? Ako dlho Vám to trvalo?
Neuróza
zdravim vas prietelia, cital som vsetky prispevky nadomnou a zda sa ze mam podobne stavy. 27r, nefajciar, sem tam sport ale aj narocna psychicka praca plus problemy sukromne a pribuznych. V poslednych tyzdnoch trochu viac ako priemer a tak si myslim ze mravencenie a tlak okolo srdca, guca v krku, nespavost a bezdovodna nervozita pramenia zo stresu. Vdaka tym co odporucaju doplnit vitaminy a mineraly, idem sa s tym nadopovat a dam si aj pozor na vapnik. Tento stav som mal uz pred rokom ked som vybavoval hypoteku a tam sa to skoncilo panickym attakom. Lekari mi spravili kompletne vysetrenie a jedine co mi odporucili je naucit sa odolavat stresu a potlacat tieto stavy. Vzdy som sa bal ze mam chore srdce a kazdu chvilu dostanem infarkt, nastastie to nie je pravdepodobne. caute! j
presne tak,ja som mala tetaniu,a ked som bola zo stitnou zlazou,tak mi lekarka napisala,ze to je neuroza...velmi som tomu nerozumela tak som dala vysledok jednej kamoske,lebo mala synovca,co sa ucil za lekara,on jej to vysvetlil,asi co to je...mne len kamoska povedala,ze to nic nie je a na mna sa od toho dna pozerala ako na blazna...
a nakoniec sa zistilo,ze mam tetaniu,velmi malo vapnika atd.
daj si urobit testy na TETANIU...neurolog,dava odporucanie...
tetania sa tiez tak prejavuje
Ja mam podobny problem. Obsolvoval som kompletne testy krvi a ORL + rtg hlavy a krku. Vsetko v norme. Mam pocit hrce v krku a cudny pocit mravencenia na hrudniku. Fakt neviem co to moze byt, ale najskor psych.
Ahojte, v poslednej dobe mam cudne stavy a tak troska neviem, co mam robit. Zacalo to zhruba pred dvoma tyzdnami, ked som sa zacala zobudzat noc co noc okolo 2 alebo 3 nadranom s tym, ze som nemohla dalej zaspat. Najskor to bolo tak, ze som zaspala aspon za polhodinu, ale teraz sa to zhorsilo, lebo nemozem zaspat aj 2 alebo 3 hodiny... Dalsia vec je, ze ked sa pokusam teda v noci zaspat, nejde to, lebo vzdy ked zavriem oci, mam take cudne predstavy. Napr. ked staci, aby som pozrela film, kde je vrazda a stale sa mi to vracia...A celkovo, take nerealne predstavy, neviem, ci to suvisi s televiziou, ale nikdy som take stavy nemala, ze by som kvoli tomu nemohla spat..Dalsia vec je, ze stale mam pocit, akoby som mala strach, proste, bucha mi srdce, taka zvlastna nervozita...sem tam si nedokazem zapamatat ani to, co mi niekto povedal pred minutou..jednoducho, som akoby v takej nervozite, nedokazem sa sustredit..mozno to suvisi s tym, ze mam nejake problemy v praci. Prosim, mozete mi niekto poradit, co s tym? K lekarovi nechcem ist, iba v nevyhnutnom pripade.. Dakujem za odpoved. Simona
...na stress je dobre uzivat B-KOMPLEX FORTE/da sa kupit v lekarni.../
jest vela potravin z vit.B
ahojte všetci čo majú tieto problémy. tak už mi to nedalo a vyhľadala som lekársku pomoc. keď som môjmu obvodnému lekárovi povedala moje pocity a všetko ako mi je tak sa ma opýtal či mi napíše antidepresíva on alebo pojdem radšej k psychiatrovi. ja že radšej tam. ale ešte predtým si práve robím interné vyšetrenie. zajtra budem poznať výsledky takže dám vedieť že čo. ja fakt neviem či je to psychického pôvodu alebo nie. ale už by som chcela aby to prestalo. je to hrozné. sťažuje to život. odporúčam choďte aj vy sa poradiť s lekárom..:)
kvantita....dlho začalo to pred rokom..bolesti srdca...stavy na odpadnutie....bála som sa všetkého..od januára som začala chodiť k psychiatričke..trošku to pomohlo..aj keď AD..neberiem ešte som len na Frontine..ale už ani nezaberá...a teraz za posledné 3-týždne sa to znova pohoršilo..ťažko sa mi dýcha..je mi často zle...mám závraty..a najhoršie sú tie bolesti okolo srdca..a to pichanie a tlak okolo srdca.......najhoršie je na
..ja to tiez mavam,teraz uz menej...ale nie je to neuroza...malo vapnika atd.TETANIA...
www.novycasprezeny.sk
daj si do vyhladavaca tetania....a tam si nieco o nej precitas...
myslim,ze toto sa neda len tak vyvolat,mozno ti chybaju nejake vit.a miner.