Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

MAM FOBIU Z HADOV

dd

ja som az doteraz byvala na dedine(mam 23) a bojim sa hadov aj pavukov obrazne jak cert kriza.. :) takze myslim, ze na tom nezalezi..

MiracleOfTrue

keby ste byvali na dedine a videli cez elto aspno takych 15-20hadov tak by vas sterach hned presiel-ako mna

43

ahoj,mam hroznu fobiu z hadov.asi pred 5 rokmi sme mali na terase asi 1,5 dlheho hada.nemohla somtam sediet cele leto stale som mala pocit ze tam niekde je.od vtedy som ho nevidela až...
tento rok sa mi snivalo asi tyzden len o hadoch ,nato som vyšla rano na terasu ako zvyčajne si vypit kavu a zbadala som ho.myslela som že s azblaznim od strachu.od vtedy chodim ako prieskumnik po celom nasom pozemku,všade kam s apohnem mam pocit že je.dostala som z toho riadnu fobiu.už len ta mi chybala.

jajka001

strach treba prekonavat...ja fobiu z hadov sice nemam, ale citala som niekde o dievčati, čo ju malo, a niekto jej raz priniesol hada a ona ked prekonala strach, tak ho pohladila, a tusim ho aj vzala do ruk. uz sa potom tak hadov nebála. mozno by si mohla skusit nieco podobne...

tak to je

mnoho ludi trpi roznymi fobiami.
ked je to "este len" fobia z hadov, tak je to celkom /dobre/. pozri - tato fobia az tak velmi neovplyvnuje tvoj zivot, pretoze s hadmi sa nestretavas kazdy den. horsie je to s inymi fobiami, ktore vedia poriadne zneprijemnit kazdodenny zivot.
s takou fobiou neviem co zmozes, ale skus sa na to menej sustredit. ked nabuduce pojdete do prirody, skus sa odputat od toho, aby si stale pozorovala ci niekde nie je had. tu na slovensku mame este tu vyhodu, ze nemame na kazdom rohu jedovate hady, to by bola ina vec. prestuduj si nejake encyklopedie, kde najcastejsie sa hady vyskytuju, v akych oblastiach - takym sa skus vyhnut, no a nauc sa prvu pomoc pri ustipnuti hadom. ak by si ho aj nedajboze niekedy stretla, aby ta nezmocnil az taky obrovsky strach.

dd

ja mam prisernu fobiu z pavukov..ked nejaky nie je v bezpecnej vzdialenosti odo mna, tak sa neodvazim ani prikrocit..mam z toho panicky strach a striasa ma, len co na pavuka pomyslim..moju mladsiu sestru bracho ucil odmalicka, aby sa pavukov nebala, aj hadov a vobec sa ich neboji, chyti v pohode do ruky aj jedno, aj druhe.zatial co ja, ked pavuka len vidim, tak by som bola schopna vyliezt aj na zeriav a ked sa mi nejaky niekde nahle vynori, tak mam infarktove stavy..