STRASNE KED VIDIM HADA IDEM PUSTIT DO GATI KED SME V PRIRODE A NAHODOU ZAZREME HADA,TO UZ ANI NEHOROVIM CO ROBIM.VIEM ZE SA TOMU NEDA NIJAKO POMOCT ALE NIEJE TU NIEKTO PODOBNY
MAM FOBIU Z HADOV
Mohla by som poprosiť aj mne jeden mail o tých hadoch? ;) pretože trpím taktiež fobiou :D
ahoj,mam hroznu fobiu z hadov.asi pred 5 rokmi sme mali na terase asi 1,5 dlheho hada.nemohla somtam sediet cele leto stale som mala pocit ze tam niekde je.od vtedy som ho nevidela až...
tento rok sa mi snivalo asi tyzden len o hadoch ,nato som vyšla rano na terasu ako zvyčajne si vypit kavu a zbadala som ho.myslela som že s azblaznim od strachu.od vtedy chodim ako prieskumnik po celom nasom pozemku,všade kam s apohnem mam pocit že je.dostala som z toho riadnu fobiu.už len ta mi chybala.
strach treba prekonavat...ja fobiu z hadov sice nemam, ale citala som niekde o dievčati, čo ju malo, a niekto jej raz priniesol hada a ona ked prekonala strach, tak ho pohladila, a tusim ho aj vzala do ruk. uz sa potom tak hadov nebála. mozno by si mohla skusit nieco podobne...
mnoho ludi trpi roznymi fobiami.
ked je to "este len" fobia z hadov, tak je to celkom /dobre/. pozri - tato fobia az tak velmi neovplyvnuje tvoj zivot, pretoze s hadmi sa nestretavas kazdy den. horsie je to s inymi fobiami, ktore vedia poriadne zneprijemnit kazdodenny zivot.
s takou fobiou neviem co zmozes, ale skus sa na to menej sustredit. ked nabuduce pojdete do prirody, skus sa odputat od toho, aby si stale pozorovala ci niekde nie je had. tu na slovensku mame este tu vyhodu, ze nemame na kazdom rohu jedovate hady, to by bola ina vec. prestuduj si nejake encyklopedie, kde najcastejsie sa hady vyskytuju, v akych oblastiach - takym sa skus vyhnut, no a nauc sa prvu pomoc pri ustipnuti hadom. ak by si ho aj nedajboze niekedy stretla, aby ta nezmocnil az taky obrovsky strach.
ja mam prisernu fobiu z pavukov..ked nejaky nie je v bezpecnej vzdialenosti odo mna, tak sa neodvazim ani prikrocit..mam z toho panicky strach a striasa ma, len co na pavuka pomyslim..moju mladsiu sestru bracho ucil odmalicka, aby sa pavukov nebala, aj hadov a vobec sa ich neboji, chyti v pohode do ruky aj jedno, aj druhe.zatial co ja, ked pavuka len vidim, tak by som bola schopna vyliezt aj na zeriav a ked sa mi nejaky niekde nahle vynori, tak mam infarktove stavy..
ale ak tam je obrazok hada tak to radsej nie