Najskôr prečítaj celú tému a potom odpíš

Príspevok v téme: Najskôr prečítaj celú tému a potom odpíš
Nikola0407

Ľudia, čo keby sme sa dohodli, aby sme témy, do ktorých chceme prispieť svojou odpoveďou alebo myšlienkou, najskôr celé prečítali? Potom sú tam nezmyselné odpovede, z ktorých je už na prvý pohľad jasné, že dotyčný nečítal celú tému. Viem, že nie je toľko času, ale potom radšej nepíš nič. Súhlasíte?

nemôžem povedať

môj názor na viac tém s rovnakou otázkou-ak je už raz téma na pľaci a diskutuje sa o nej a pribudne nový prispievateľ s rovnakou témou,táto by mala byť označená ako podtéma už diskut.témy,čím sa predíde množeniu tém,prispievatelia potom už nereagujú a respondent má pocit,že je nezaujímavý,avšak pri zjednotení témy jednak zverejní svoj problém,ale môže hneď aj nájsť odpoveď,čím sa zvládnu množiace sa témy,zjednoduší sa hľadanie a respondent nemá pocit závozníka

Dug

S administrovanim diskusneho fora mam tiez nejake skusenosti, ale konkretne tento problem (opakujuce sa otazky, ktore boli zodpovedane) sa mi uplne vyriesit nepodarilo. Vacsina ludi proste pride na forum, chcu rychlu otazku na nejaky svoj problem, a je im pohodlnejsie spravit novu temu, ako citat stare.

Pišta

Viem, že to nie je jednoduché, nájsť riešenie tohot problému.
Ale ak to bude naďalej "po starom", efektivita informácií bude nízka.
Aj prispievatelia postupne ochabnú, veď napísať 389-krát o tom, že na chudnutie sú tabletky sajrajt, alebo mať 88 tém na tému "výtoky" je už pomaly odradzujúce.
Skúste niečo vymyslieť.

Dug

Ono je to mozno aj tym, ze ten kto sem nechodi pravidelne, a dostane sa sem napr. cez vyhladavace, alebo podobne, nakukne do temy, vidi otazku/problem a napise svoj nazor (ktory uz moze byt neaktualny ked sa dlhsie riesil).

Forum je take ake si ho ludia spravia.

Nikolka0407: podla mna tomu nezabranis takymto prispevkom, pretoze ludia, ktori si neprecitaju celu temu kym odpovedaju si pravdepodobne neprecitaju ani toto.

Nikola0704

Jediný Pišta pochopil, čo som tým chcela naznačiť. Ja som len chcela upozorniť, lebo niekedy sú témy zbytočne dlhé, lebo niekto odpovie a neprečíta si, či sa to už vyriešilo. Ide mi hlavne o tému, kde 15-ročná otehotnela. Už dávno sa rozhodla a niektorí tam píšu také rady, z ktorých je nad slnko jasné, že nečítali celú tému. Celá jej rodina už o všetkom vie a pár jedincov tam stále píše o tom, že to má povedať rodičom a ako budú reagovať a tak...
Moja pripomienka nebol dotaz na administrátora, ale chcela som, aby sa pisatelia nad sebou zamysleli. Ak budú v témach zbytočne zdupľované odpovede na už dávno zodpovedané otázky, budú pridlhé a každého to odradí čítať. Špión, to som myslela tými blbosťami a nie odborné a dobre myslené rady.
Asi som len zvyknutá na serióznejšie diskusné fóra...

Andrej

Nas pristup k FORUM je takyto:
FORUM je uzivatelske. Pre "seriozne" otazky je PORADNA. FORUM je aj pre "seriozne" otazky, na ktore nemame v poradni odbornika.
FORUM nechavame volne na prispievateloch. Snazime sa monitorovat prispevky... aj ked to so zvacsujucim poctom prestava byt zvladatelne... Zasahujeme len pokial su urazlive, pouzivaju sa hrube slova alebo obsah nema informacny vyznam...Inak FORUM nechavame "zit" svojim zivotom. :)
Myslim, ze ucel takehoto FORA je v tom, ze tu moze clovek polozit otazku s hociakou svojou obavou, problemom alebo nevedomostou. Vdaka tomu, ze je FORUM anonymne... ludia nemaju take zabrany. Na druhej strane su podobny ludia, co mozu poznat odpovede, ci preto, ze su odbornici alebo preto, ze take zazili vo vlastnom okoli.
Takze finalne forum sluzi nato, "KED CHETE VEDIET VIAC!" ;)

Pišta

Fakt je, že je to často dookola to isté.
Dookola to isté... dookola to isté... často... často...
Nedá sa naozaj s tým niečo robiť?

špion

Nikola0407
A čo ak chceli tiež len pomôcť nebolo im to lahostajne zaležalo im na nich?Nad tym si nerozmyšlala?A skadial vieš,že písali blbosti si nejaka lekarka?A aj ked napisali dajaku blbosť tak prečo ti to tak vadi?